Greenity Talks

Ondernemen in Polen

In het voorprogramma van Greenity Talks op de Vaktentoonstelling waren veilingmeester Arjen Groenveld en productmanager Tulp Coen Verspeek van veiling Royal FloraHolland te gast. Monique Ooms sprak met hen over de start van het broeiseizoen en over de prijzen natuurlijk. Viel er al wat te verdienen en hoe? 

Daarna ging Greenity Talks van start. Het onderwerp van deze editie was ondernemen in polen. Daarom sprak Monique Ooms van Greenity met bol-op-potbroeier Paul Alkemade, jurist Remco van der Kroft van de Nederlands-Poolse Kamer van Koophandel en bloemenhandelaar Kees van Rijn van Bart Kwiaty over ondernemen in Polen. Waarom zou je daar gaan zitten met je bedrijf? Als je het doet, hoe doe je het goed? De drie werken en wonen al jaren in Polen.

Aansluitend werd de Interpolis Tulpenprijs uitgereikt door Sectormanager Agrarisch van Interpolis Melissa van der Kam. Deze is gewonnen door Marax met de tulp 'Pink Stone'.

Terugkijken

Kijk hieronder Greenity Talks over ondernemen in Polen van 17 februari 2022 terug.

Het uitzending start na 9.41 min.

 

 

Met de bollenjongens

Na de serie ‘De Bollenjongens’ bij TV West zijn ze een begrip geworden, de elf ‘bollenjongens’ uit de Bollenstreek die in tien afleveringen laten zien hoe het bollenvak in elkaar zit. In Greenity Talks vertelden vijf van hen over het succes van de serie. Daarnaast ging het gesprek over hoe zij hun toekomst in het bollenvak zien, maar ook onderwerpen als automatisering, arbeid, vakkennis, onderwijs, politiek en bedrijfsuitbreiding kwamen tijdens deze livestream aan bod.

Aan tafel zaten Allan Visser van W.A.M. Pennings, Daan van Steijn van Fields, Source of Flowers, Frank Heemskerk van M. en L. Heemskerk, Lucas van Haaster van Royal van Zanten Flowerbulbs en Bart Heemskerk van Jac. P. Heemskerk & Zn.

Terugkijken

Kijk hieronder Greenity Talks met de bollenjongens van 22 december 2021 terug.

 

Het gesprek start na 4.43 min.