19 juli 2019 Meer nieuws

Zilkenaren open tijdens ‘Bollenstreek in Bedrijf’

Zes bedrijven met de teelt van bollen of vaste planten in De Zilk doen op 10 augustus mee aan de jaarlijkse Agrarische Open Dag 'Bollenstreek in Bedrijf'.

Kwekers en hun medewerkers leiden de bezoekers rond en vertellen over de teelt en verwerking van bloembollen, bloemen en vaste planten. Doel van de dag is de inwoners van de Bollenstreek nauwer te betrekken bij het werk van de agrarische bedrijven.

De volgende zes bedrijven aan de Zilkerbinnenweg doen mee:

1. VOF J. Heemskerk & Zn, bloembollenteelt en -handel

2. J.J. van Saase & Zn, bloembollenteelt

3. VOF Kwekerij De Groeneweg, vaste planten, canna’s

4. Kwekerij Oud Breeland, bloembollen- en bloementeelt

5. A.T.G. en G.T. van Haaster, bloembollen- en bloementeelt

6. Vernooy Plants, vasteplantenteelt

Extraatjes

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de bedrijven te bezoeken. Op bijna alle bedrijven zijn extra activiteiten die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond en het Hoogheemraadschap van Rijnland presenteren hun activiteiten en een imker geeft uitleg over het houden van bijen. Museum De Zwarte Tulp en Genootschap Oud De Zilck geven aandacht aan de geschiedenis van het gebied en het CultuurHistorisch Genootschap geeft informatie over bollenschuren. Ook voor kinderen is er van alles te doen. De folder met het complete programma is hier te vinden op Facebook. 

De Open Dag Agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord).