12 juli 2019 Meer nieuws

World Tulip Summit voor het eerst in Nederland

De World Tulip Summit wordt in oktober in Nederland georganiseerd. Van 14 tot en met 16 oktober komen mensen in het Hilton Hotel in Den Haag bij elkaar om het vooral te hebben over hoe tulpen worden gebruikt in verschillende culturen, kunst, tuinen en festivals.

De summit wordt georganiseerd door de World Tulip Society. Dit is een internationaal netwerk van zo’n 35 tulpenfestivals, - tuinen en – parken in de wereld. Volgens Ibo Gülsen, die dit keer voorzitter is van de summit, is het de bedoeling dat het netwerk ervaringen met elkaar deelt over de tulp als bloemenattractie.

Gülsen is eigenaar van IGMPR Flowers, Parks & More, een bedrijf dat overheden en projectontwikkelaars helpt bij de ontwikkeling en exploitatie van themaparken en festivals met bloemen. Hij levert samen met Jansen's Overseas de bloembollen daarvoor.

Eerste sprekers bevestigd

Het thema van de summit is 'A World of Tulip Stories'. Voor drie dagen is er een programma gemaakt. “We hebben een rijk inhoudelijk en sociaal programma opgezet met inspirerende presentaties en bedrijfsbezoeken.” De eerste sprekers zijn inmiddels bevestigd, waaronder Butchart Gardens (Canada), Longwood Gardens (USA), St Petersburg Tulip Festival (Rusland), Istanbul Tulip Festival (Turkije), Dafeng Holland Flower Park (China) Gardens by the Bay (Singapore) en Keukenhof.

Iedere twee jaar

De summit wordt iedere twee jaar gehouden en meestal komen er zo’n 75 bezoekers naar toe. Eerdere edities van de World Tulip Summit zijn gehouden in onder andere Canada, Engeland, Australië, Verenigde Staten, Turkije en Zuid-Korea.

Meer informatie

Meer informatie over de World Tulip Summit en de kosten ervan voor deelname zijn te vinden op de website.