17 mei 2022 Meer nieuws

Wisselend beeld groene veilingen

Soms terughoudend, soms gretig koperspubliek bij de groene veilingen van CNB in Bovenkarspel dinsdagochtend. "Het was wat stroef, maar er waren ook partijen die grif van de hand gingen", beschrijft veilingmeester Erik Barnhoorn de veilingen van Stap-Sjerps, Munster en Klaver.

Acht partijen van de vof Stap-Sjerps in Hoogkarspel, een van Kwekerij Siem Munster in Slootdorp en drie van de Gebr. J. en R. Klaver in Wieringerwaard gingen onder de hamer. Barnhoorn: "Een deel van de partijen is opgehouden. Soms kwam dat door de wat hogere inzetprijs, dan weer vanwege beperkingen van de verkoopmogelijkheden door de klassering. Vandaar dat we ook positieve uitschieters zagen bij de verkoop." Wie alsnog een opgehouden partij wil hebben, kan terecht bij de veilingmeester.

'Nooit hetzelfde'

Met het einde van het groene veilingseizoen in zicht, constateert Barnhoorn wisselende successen bij de verkoop. "Leuke partijen worden nog steeds goed betaald. Het is gewoon nooit hetzelfde, zeker niet bij de drie veilingen van vanmorgen."

Slotdag

Woensdag 18 mei zijn de laatste veilingen, met volgens de veilingmeester een 'prachtig assortiment'. Er zijn zes partijen van Hanse Bloembollen in Creil, drie van Felix Tulipae BV in Utrecht, een van de maatschap Groot Koerkamp in Rutten en drie partijen van Ebbers Bloembollenhandel in Creil te veilen.