19 februari 2021 Meer nieuws

Winactie als ‘steuntje in rug’ voor bol-op-potkwekers

KAVB Bloembollenstreek en LTO Duin- en Bollenstreek starten een challenge via social media om zo de afzet van bollen-op-pot te vergroten. Een groot deel van de kwekers van die producten heeft het lastig, onder andere door sluiting van tuincentra. Wat wel wordt verkocht, gaat niet voor beste prijzen weg.

Om de afzet een steuntje in de rug te geven, hebben de twee organisaties een winactie opgezet. Ze dagen de consument uit kleur in de vensterbank te zetten door er een mooi bloemstuk met bloembollen en bolbloemen neer te zetten.

Foto maken en posten

Mensen wordt gevraagd een foto van te maken van de eigen bolbloemencreatie in de vensterbank en deze te posten op social media met de hashtag #voorjaarinjebol! Zij maken dan kans op een toegangskaart voor Keukenhof en op een voorjaarsbloeierspakket.

Bollenbingo

Tegelijkertijd doet men zo mee aan de 'bollenbingo' voor basisschoolkinderen. Via de scholen worden zij uitgenodigd om mee te doen aan een challenge waarbij ze zo veel mogelijk bolbloemen en bloembollen moeten spotten in tuinen, bermen en vensterbanken, om hun bingokaart vol te krijgen. Daarmee maken zij kans op een tegoedbon voor Annemieke’s pluktuin in Hillegom.

De actie loopt van maandag 22 tot en met 28 februari 12 uur, de krokusvakantie voor scholen in de regio midden en noord.