5 juni 2020 Meer nieuws

‘Werknemers kunnen niet allemaal op de fiets’

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw riep werkgevers deze week op werknemers te beschermen tegen corona en te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Daarbij werd extra aandacht gevraagd voor vervoer en huisvesting van arbeidsmigranten. Uitzendbureaus zeggen netjes de richtlijnen te volgen.

John Schuyt, dga van uitzendbureau AgriPool Uitzend B.V. in Heerhugowaard, probeert het vooral werkbaar te houden. “Wij huisvesten onze werknemers in eigen accommodaties en proberen zoveel mogelijk de mensen die samenwonen te plaatsen bij hetzelfde bedrijf, zodat ze daar in één auto naartoe kunnen.” Volgens Schuyt is een ‘dambordopstelling’, zoals het coronaprotocol Veilig Werken, Reizen en Wonen beschrijft, dan niet nodig. “Het is een kwestie van interpretatie. Werknemers die in hetzelfde huis wonen kun je beschouwen als één huishouding. Dus die kunnen veilig samen reizen. Maar als er één ziek wordt, moeten ze ook allemaal thuis blijven.”

'Niet hysterisch'

Schuyt wil er niet ‘hysterisch’ over doen. “Als een Amsterdamse burgemeester toestemming geeft voor een bijeenkomst van vijfduizend man, dan moeten wij ook de ruimte kunnen hebben. We proberen er rekening mee te houden en het werkbaar te maken. We draaien momenteel op halve kracht, dus we moeten toch wat van onze kosten kunnen terugverdienen.”

AgriPool Uitzend B.V. laat extra auto’s en busjes rijden om het zo veilig mogelijk te houden voor het personeel. “Maar we kunnen moeilijk iedereen op de fiets laten gaan”, vindt Schuyt. “Wij gaan al heel ver, vind ik. We adviseren bijvoorbeeld ook bedrijven wat ze kunnen doen aan preventie. Meer kunnen we niet doen.”

Wekelijkse nieuwsbrief

Ook NHW Jobs in Noordwijkerhout faciliteert huisvesting voor arbeidsmigranten. Het uitzendbureau verzendt sinds de uitbraak van corona een wekelijkse coronanieuwsbrief naar zijn werknemers om hen op de hoogte te houden. “Die krijgen zij in hun eigen taal”, vertelt directeur Dennis van Wieringen. “We leggen in de nieuwsbrief uit wat de aangepaste RIVM-richtlijnen zijn en adviseren hen hoe zij hiermee om kunnen gaan op het werk en in de woning.” NHW Jobs benut de grotere leegstand die is ontstaan door maximaal driekwart van de bedden per woning in te plannen. “Dan kunnen we automatisch de afstandseisen beter waarborgen.”

Investeren in e-bikes

Voor het transport heeft het uitzendbureau geïnvesteerd in e-bikes. Tot 14 km woon-werkverkeer krijgen medewerkers een e-bike in bruikleen, tot 8 km een gewone fiets. “Daardoor hielden we voor de grotere afstanden auto’s over. Daardoor kunnen we per busje drie personen vervoeren”, aldus Van Wieringen.

Voor noodgevallen is één busje omgebouwd voor ziekenvervoer. Van Wieringen: “De chauffeur kan daarin afgeschermd zitten. We hebben dat busje twee keer gebruikt om met een verdacht geval naar de dokter te rijden. In beide gevallen was het loos alarm. En een keer hadden we vier zieken in één huis. Ook geen corona, maar wel ziek. Die mochten pas weer aan het werk toen ze weer helemaal klachtenvrij waren.”