18 juni 2021 Meer nieuws

Welke dame met bloemenkraag voor de lens?

Marjolein van Ruiten en fotografe Marieke Treffers zijn een project gestart om fotoportretten te maken van vrouwen uit de bloembollensector, ieder met een ‘bloemenkraag’. Het doel is om uiteindelijk op 12 mooie foto’s te komen en daar een jaarkalender van te maken.

Dit voorjaar werd het idee voor het fotoproject bedacht. Marjolein van Ruiten: “Inspiratie voor het project kreeg ik van de kalender ‘het DNA van de Bollenstreek’, van KAVB en Flowerscience. Daarin werden mannen prachtig geportretteerd, waaronder mijn vader Aad van Ruiten. Hoe leuk zou het zijn om de vrouwen en de sector op een nieuwe manier zichtbaar te maken?”. Van Ruiten en Treffers willen met de fotoportretten de diversiteit van de bloembollensector laten zien.

Wie wil voor de lens?

De twee initiatiefnemers zijn nog op zoek naar zes vrouwen met een bijzondere binding met de bloembollensector, die op de foto willen met de bloemen van hun bedrijf. Inmiddels zijn er zes fotoshoots gepland, waarvan er al drie hebben plaatsgevonden. Ilse Pennings ging met narcissen op de foto, Marriët van der Vlugt met tulpen, en pioenrozen sieren de kraag bij Therese de Roon. Fotoshoots van dames met kragen van gladiolen, lelies, canna’s zijn ook al ingepland.

Van Ruiten onderhoudt over het fotoproject Bloemenkragen contact met onder meer KAVB, LTO Noord, FloraHolland en Greenport Duin- en Bollensteek om zo de foto’s bijvoorbeeld te gaan gebruiken voor een kalender of een tentoonstelling.

De fotoshoot kost de deelnemende vrouwen 349 euro (ex BTW). De foto’s worden in de studio van Treffers in Schiedam gemaakt. Per dag kunnen twee fotoshoots plaatsvinden. Meer informatie & inplannen fotoshoot is op te vragen via de mail bij Marieke Treffers.