5 december 2018 Meer nieuws

Weer kweker Summerflowers op tv

Het bedrijf van Lex van Santen is komende zaterdag om 17.00 uur te zien in ‘De Grote Tuinverbouwing’ op SBS6. De filmploeg was vier weken geleden op de kwekerij in Maasdijk om de items voor de aflevering te filmen. Zaterdag 15 december is het bedrijf weer te zien in het tv-programma.

In de nieuwe rubriek ‘Robs Wereld’ wordt in het programma telkens een plant uitgelicht. De bedoeling is dat Rob kort, maar zoveel mogelijk de teelt laat zien. In het item over Euphorbia wordt onder andere uitgelegd dat deze snijbloem familie is van de kerstster. Rob Verlinden laat samen met Van Santen zien hoe de Euphorbia wordt geteeld, hoe de takken worden verwerkt en hoe je de takken kunt gebruiken. De takken zijn vaak een blikvanger in een boeket. Ook wordt verteld dat de stelen net na het oogsten in haast kokend water worden gezet. Dit zorgt er voor dat de luchtbelletjes uit de steel gaan zodat het water goed in de vaten kan komen.

Summerflowers

Een paar weken geleden was astilbekwekerij Rutgrink uit Hillegom al twee keer te zien in het SBS6-programma. Het is de bedoeling dat ook in 2019 er items komen met kwekers van Summerflowers. Henk van den Berg van Summerflowers zoekt hier nog externe financierders voor, want het liefst wil hij in elke aflevering seizoensbloemen laten zien. Eind januari weet hij in hoeverre hij de financiering hiertoe rond heeft.

'Gaat meer leven'

Mocht het niet lukken, dan hoopt Van den Berg dat enkele kwekers die hetzelfde gewas kweken er samen geld in willen steken. “Ik verwacht ook wel dat het meer gaat leven als er telkens een aflevering met ons item is geweest. Je kunt dan ook steeds beter laten zien wat het inhoudt”, aldus Van den Berg.

Kerstspecial

Op zaterdag 22 december zullen er ook verschillende seizoensbloemen van kwekers van Summerflowers te zien zijn in de kerstspecial van het tv-programma. Overigens worden de uitzendingen van zaterdag de zondagochtend erna herhaald.