19 mei 2020 Meer nieuws

Webinar over de natuurlijke kracht van planten

In een reeks gratis webinars is te zien hoe gewassen duurzaam zijn te telen door gebruik te maken van de natuurlijke groeikracht van een plant. Het eerste webinar over deze ‘Plant Empowerment’ is op woensdag 3 juni.

De webinars laten zien hoe de natuurlijke groeikracht van de planten is te stimuleren en ondersteunen door optimale groeicondities te creëren. Onderwerpen die in de webinars aan bod komen zijn bijvoorbeeld: screening, datagedreven telen, automatisering, substraat, glassoorten, klimaat, bestuiving, natuurlijke plaag- en ziektebestrijding en natuurlijk en kunstmatig licht.

De eerste webinar is woensdag 3 juni om 9.00 uur en 15.00 uur. De volgende data zijn: 10, 17 en 24 juni.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van Plant Empowerment. Hier staan ook de inschrijfformulieren voor de webinars.

Boek

‘Plant Empowerment’ is een teeltmethode die leidt tot meer opbrengst en betere kwaliteit. Tegelijkertijd worden hulpbronnen zoals water, energie en voedingsstoffen efficiënter gebruikt. De theorie hierachter wordt beschreven in het boek ‘Plant Empowerment, the basic principles’. Dit wordt momenteel ook vertaald in het Nederlands.