24 maart 2020 Meer nieuws

Waterschappen verlenen uitstel van betaling

Als ondernemers de waterschapsbelastingen niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen ze uitstel. Dat hebben de Unie van Waterschappen, MKB-Nederland en VNO-NCW op 22 maart bekend gemaakt.

Verschillende waterschappen zetten bovendien de invordering van belastingen helemaal stil.  Er wordt coulant omgegaan met verzoeken om uitstel van betaling. Ondernemers en zzp-ers die aangeven dat ze hun belastingaanslag als gevolg van de crisis niet op tijd kunnen betalen, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel van betaling en hoeven de aanslag voorlopig dus niet te betalen. Het uitstel geldt voorlopig voor bepaalde tijd, meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden vanaf nu.

Er worden ook soepele betalingsregelingen getroffen. De opgelegde aanslag wordt dan wel betaald, maar dat kan in een langere periode.

Steuntje in de rug

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland: “Wij spreken met iedereen om te kijken wat we met elkaar kunnen doen om ondernemers een steuntje in de rug te geven nu het geld bij veel ondernemingen er hard uitloopt, terwijl er niks binnenkomt. Bij de waterschappen vonden we net als eerder bij banken en de pensioenfondsen een gewillig oor.”