13 februari 2018 Meer nieuws

Waterdrinker Green Trade Center opent deuren

Het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) opent op zondag 18 februari haar deuren, pal naast het hoofdkantoor van Waterdrinker in Aalsmeer.

Shop-in-shop

Op een oppervlakte van 25.000 m2, presenteren honderd shop-in-shop kwekers en veredelaars hun noviteiten en specialiteiten, 9.000 soorten kamer- en tuinplanten, 300 soorten orchideeën, boomkwekerijproducten en honderden soorten bijzondere bloemen in samenwerking met Dobbe Flowers en Agora.

'Klante zoeken naar beleving en kennis'

Daarnaast bestaat het aanbod uit potten, accessoires, bloemisterijartikelen en designobjecten van bekende merken. Waterdrinker wil op deze manier consumententrends, stylingideeën en vakinformatie delen.

Aanleiding voor de komst van een nieuw groothandelscentrum is de huidige tendens waarin klanten steeds meer op zoek zijn naar beleving, kennis en inspiratie. Waterdrinker is ervan overtuigd hier met de verwezenlijking van het Green Trade Center op in te spelen door een complete winkelbeleving aan te bieden.

Daarnaast is een verbetering van de klimatologische omstandigheden ten opzichte van de bestaande Cash & Carry een belangrijke motivatie geweest. Dankzij de kasconstructie van het GTC komt er daglicht in het pand en zijn er beluchtingsmogelijkheden. Verwarming van het hele pand vindt plaats via de vloer.

Veredelaar, kweker en klant  

In het GTC staan veredelaar, kweker, leverancier en klant in direct contact met elkaar door een shop-in-shop formule. Bijeenkomsten die hier wekelijks plaatsvinden hebben als doel innovatie, inspiratie en kennis met elkaar te delen. Het GTC moet voor klanten als inspiratiebron dienen om consumenten te bewegen meer bloemen en planten te kopen.  

Tijdens de openingsweek van 18 tot 25 februari vinden diverse activiteiten plaats. Zo zijn er productpresentaties en demonstraties.