7 april 2022 Meer nieuws

Wageningen aan top lijst universiteiten

Wageningen University & Research (WUR) is voor de zevende achtereenvolgende keer tot beste agrarische universiteit verkozen. Dat blijkt uit de QS World University Rankings by Subject 2022, die woensdag 6 april uitkwam.

De top drie bestaat verder uit Davis University van Californië (2) en de Zweedse agrarische universiteit in Uppsala (3). Ook in de categorie Milieuwetenschappen dringt WUR met een vijfde plaats door tot de top 10. Voor deze ranglijst zijn 1543 universiteiten geëvalueerd op 51 verschillende velden. Binnen Nederland staat de WUR naast Agriculture & Forestry ook op de 1e plek voor Biologie en Milieuwetenschappen. Voor Ontwikkelingsstudies en Aardwetenschappen is de WUR op de wereldranglijst enkele plekken gestegen, binnen Nederland op de tweede plek. Ook de opleiding Dierwetenschappen eindigt tweede op de nationale lijst.

Wetenschappelijke impact

De QS-ranglijst bestaat voor ongeveer de helft uit een reputatieonderzoek en voor de rest uit een analyse van de wetenschappelijke impact van de universiteit op basis van onder meer publicaties. Quacquarelli Symonds (QS) is leverancier van diensten, analyses en inzicht in het hoger onderwijs.