10 juni 2021 Meer nieuws

Vroeg sortiment schittert op pioenenshow CNB

Het late seizoen voor de pioenroos levert dit jaar een bijzonder beeld op bij de jaarlijkse pioenenshow van CNB. Dit keer is er een groot sortiment vroegbloeiende cultivars te zien. Meestal zijn die al uitgebloeid rond 10 juni.

Door zestien bedrijven werden in totaal ruim zeventig cultivars aangeleverd, van klassiek tot modern. Tot de blikvangers behoorde een witte mutant uit 'Henry Bockstoce' en een roze mutant uit 'America'. Bijzonder was ook 'Laning Double Yellow', een kleur waarin maar weinig dubbelen zijn.

'First Arrival' als beste uit de bus

De inzendingen zijn woensdagmiddag gekeurd en dat leverde de volgende uitslag op: Bij de Itohhybriden kwam 'First Arrival' van Itoh Peony Plus als beste uit de bus. De jury sprak van een zeer mooie presentatie met prachtig blad, heel veel bloemknoppen en een goede verhouding bloemen en blad. Bij de Hybride-groep ging de eerste prijs naar 'Colonel Owen Cousins' van Dekker Pioenen. Hier vond de jury de uniformiteit van de rijpheid sterk, evenals de schitterende grote bloemen. De eerste prijs bij de lactiflora’s ging naar ‘Madame Claude Tain’ van Warmerdam Paeonia BV. Wat de jury opviel was een prachtig gevulde bloem, zeer zuiver wit. Alles klopt aan deze prachtige inzending, waarmee de inzender een topprestatie levert. Daarmee werd ‘Madame Claude Tain’ tevens winnaar van de CNB Dutch Peony Award 2021.

In Greenity van 18 juni is een fotoreportage te vinden van de pioenenshow.