17 september 2019 Meer nieuws

Voorlopig geen voetbalcomplex op bollengrond

De Raad van State heeft het plan voor een nieuw voetbalcomplex in Egmond aan den Hoef in de prullenbak gegooid. De gemeente Bergen wilde aan de Egmonderstraatweg onderdak bieden aan de drie fuserende voetbalclubs Egmondia, Zeevogels en Sint Adelbert.

De voornaamste reden om de bestemmingsplanwijziging voor de aanleg van het voetbalcomplex te vernietigen is het ontbreken van duidelijkheid over de compensatie van de extra stikstofdepositie in natuurgebieden die het plan wellicht veroorzaakt.

Onvoldoende compensatie bollengrond

In de uitspraak staat daarnaast dat de compensatie van bollengrond onvoldoende is. Er is namelijk geen rekening gehouden met de tennisvelden die dicht bij het terrein van de Zeevogels liggen. Hier moet na de fusie van de voetbalclubs bollengrond gemaakt worden ter compensatie.

De bollengrond hoeft nu voorlopig niet te wijken voor het nieuwe sportcomplex. Of de Gemeente Bergen het hierbij laat zitten, is onbekend. In de gemeente zijn namelijk andere afgekeurde projecten nieuw leven ingeblazen. Lees hier de volledige uitspraak.