6 december 2018 Meer nieuws

Voorlichting BKD op Mechanisatiebeurs

De BKD geeft samen met NAKTuinbouw op de Mechanisatiebeurs in januari voorlichting aan kwekers en exporteurs over digitalisering, het plantenpaspoort en de Brexit. Dat laat de keuringsdienst weten. 

Eerder is op de IFTF in Aalsmeer ook voorlichting gegeven over het nieuwe plantenpaspoort. Volgens de BKD is daar door kwekers goed gebruik van gemaakt. Met de stand, op de Mechanisatiebeurs van 8 tot en met 10 januari in Vijfhuizen, wil de BKD zich meer specifiek op de bollensector richten. Behalve over het plantenpaspoort, kunnen kwekers en exporteurs terecht met vragen over de gevolgen van het vertrek van Engeland uit de Europese Unie. Verwacht wordt dat in januari duidelijker is of het een vertrek met afspraken wordt, of een harde Brexit. De gevolgen van de meeste mogelijke scenario’s heeft de BKD al op een rij.

Digitalisering

De BKD streeft volledige digitalisering van de handel in de bloembollensector per 2021 na. Daarom legt de BKD exporteurs en kwekers op de beurs uit hoe ze zonder al te veel investeringen toch gebruik kunnen maken van digitale leveringsberichten. Het verbetert de verwerking bij export aanzienlijk, ziet de BKD. Bedrijven die hiervan al gebruik maken, zijn volgens de dienst zeer enthousiast en omarmen de digitalisering. Daarom is het informeren over de mogelijkheden en voordelen ook een belangrijk doel op de Mechanisatiebeurs voor de BKD.