7 juni 2019 Meer nieuws

Voor het eerst uitgereikt: het Agrarisch Keurmerk Flexwonen

Aardbeienteler Jan van Meer heeft als eerste agrarisch ondernemer in Nederland het Agrarisch Keurmerk Flexwonen in ontvangst mogen nemen van Daan Quaars, wethouder Bouwen en Wonen van Breda. 

Het Agrarisch Keurmerk Flexwonen borgt de kwaliteit en veiligheid van tijdelijke huisvesting voor seizoensarbeiders. Zo zijn er afspraken gemaakt over kookvoorzieningen, sanitair, hygiëne en onderhoud. De normen zijn door de werknemers- en werkgeversorganisaties samen vastgesteld op basis van eerdere cao-afspraken.

Kosten van huisvesting inhouden

Om het keurmerk te mogen voeren, moet een ondernemer zich jaarlijks door een geaccrediteerde certificerende instelling laten keuren. Wie zich hiervoor heeft aangemeld en de eigenverklaring naleving cao heeft getekend, mag de kosten van huisvesting inhouden op het wettelijk minimumloon.

Het keurmerk is opgezet door LTO, NFO, Glastuinbouw Nederland, KAVB en werknemersorganisaties FNV en CNV. LTO Nederland beheert het keurmerk.

Meer informatie in het vakblad

Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat dit keurmerk zou komen. Meer uitleg over het keurmerk is te lezen in Greenity nr. 43 die 21 juni verschijnt.