15 mei 2019 Meer nieuws

Volop belangstelling voor groene veiling Salm Flora

Al bij de start van de groene veiling voor Salm Flora was de belangstelling groot. Ruim 80 mensen kwamen op deze veiling af. Tot het eind aan toe bleef de belangstelling deze veildag goed. Het resultaat; tevreden opdrachtgevers.

Vanwege de omvang van het aanbod duurde de veildag tot drie uur. “Het was een lange, warme en drukke dag”, vertelt Erik Barnhoorn, afslager van het CNB Veilingteam. “We hebben de aanwezigen voorzien van een drankje en iets te eten.” Tussen het veilen door is namelijk af en toe ruimte voor een pauze.

Meer euro’s voor ‘nieuwere’ cultivars

Het veilingteam is goed op elkaar ingespeeld en gaat met een vaart door de te veilen partijen. Voor diverse cultivars is zeker meer belangstelling. Barnhoorn beaamt dat: “Salm Flora had geïnvesteerd in diverse, relatief nieuwe cultivars, zoals ‘Curry’, ‘Argos’, ‘Memphis’, ‘Palmyra’ en ‘Expression’ om de kraam te verbeteren. Deze partijen brachten hogere prijzen op dan het gangbare sortiment.”

Wat ook voor een betere prijs zorgde, was de opwaardering van de klasse. “Salm Flora heeft bewust partijen laten kwalificeren. Deze hogere kwalificatie betaalde zich uit in euro’s en zorgde ook voor meer belangstelling”, zo vertelt Barnhoorn.

Alles verkocht

Over de kwaliteit van de kraam was het veilingteam zelf zeer te spreken. “De gewasstand was goed. We hebben alles verkocht.” Bekijk hier de gemaakte prijzen van Salm Flora uit Sint Maartensvlotbrug.

Partij ‘Firestorm’

Na de veiling van Salm Flora werd er aansluitend geveild voor Ph. Hoogland uit Warmenhuizen. CNB veilde de partij ‘Firestorm’. Deze bracht € 67,51 per rr op.

Verder veilt CNB deze week voor Noordkop Bulbs en Bloembollenbedrijf Brouwer (16 mei). Hobaho veilt de laatste dag van deze week (17 mei) voor H.A. Zomerdijk.

Overzicht komende veilingen

Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen. Naast groene veilingen staan ook de materialenveilingen in dit overzicht. Zo sluit 22 mei vanaf 19.00 uur de materialenveiling van Salm Flora. Lees meer informatie en bekijk alle kavels. 

Impressie van vandaag

Een korte impressie van de groene veiling van Salm Flora is te zien in de film hieronder.