19 mei 2021 Meer nieuws

Vlotte veiling, verrassende prijzen en kopers

Voor Groot-Vriend bv werden 19 mei de laatste bollen verkocht. Het bedrijf stopt na zestig jaar en liet daarom de tulpen groen veilen door CNB. Het aanbod bestond uit enkele handelspartijen en diverse zaailingen en mutanten.

Veilingmeester Erik Barnhoorn laat weten dat de veiling vlot verliep. “In het begin veilde we grote stukken, de handelspartijen. Daarvoor was het animo goed.” Hij refereert naar cultivars als ‘Orange Emperor’, ‘Acropolis’ en ‘Talent’.

Met opbod en afslag

Dit was de laatste groene veiling voor het veilteam van CNB dit seizoen. “Een hele leuke”, meent Barnhoorn. “De zaailingen en mutanten werden met opbod en afslag geveild. Dat gaf wel eens een verrassen effect in prijs en in de variatie van kopers.”

De opdrachtgever heeft laten weten dat hij tevreden is met het resultaat. “Er zijn aparte en unieke soorten vandaag geveild. De opdrachtgever is blij met de kopers. De bollen zijn goed terecht gekomen en op deze manier worden de soorten doorgeteeld.” Bekijk de gemaakte prijzen.

Weinig over

Dit veilingseizoen zijn er een paar partijen in eerdere veilingen opgehouden. Voor meer informatie over deze partijen kunnen belangstellenden terecht bij iemand uit het veilingteam, bestaande uit Barnhoorn tel: 06 – 22 52 49 87, Ted Kortekaas (veilingmeester), tel: 06 – 51 14 58 09, en Ronald Walkier (hoofd veilen) tel: 06 – 83 71 43 50. Veel is er niet over. Meer dan 95% is direct verkocht.

Vijf opdrachtgevers

Donderdag 20 mei is de laatste groene veiling, georganiseerd door HB Veilen en Hobaho. Er wordt voor vijf opdrachtgevers groen te velde geveild. Het gaat om Blom-Pronk, Gebr. Boots, G. de Wit, Peter van Langen Bloembollen en G.P.J. Van der Veldt - de Wit V.O.F. Er wordt geveild vanuit Oterleek, Spierdijk en De Goorn.