23 juli 2021 Meer nieuws

‘Vloggende’ start #uitjebloembol

Voor het tweede jaar op rij start binnenkort de vlogserie #uitjebloembol. Er komen zes vlogs, waarvan de organisatie nog voor twee vlogs jongeren zoekt. De eerste aflevering verschijnt volgende week.

Jongeren met een bijbaan tussen de bollen en bloemen vloggen in de serie over hun werkdag. Waarom werken zij in de sierteelt tijdens hun zomervakantie? Wat doen ze de hele dag? Wat maakt het werk zo leuk en hoe zit het met doorgroeimogelijkheden?

Met de vlogs wil Greenport Duin- en Bollenstreek laten zien hoe leuk, divers en uitdagend het werk in het sierteeltcluster is. Het doel is om ze enthousiast te maken voor een opleiding en carrière in de sector.

Meeste vlogs al vergeven

De vloggers van dit seizoen komen onder andere van Olav die werkt bij WAM Pennings in Noordwijkerhout, Dione die werkt bij Van der Slot Tulips in Voorhout, Julia die werkzaam is bij Gebr. Hogervorst in Noordwijkerhout en Cas en Britt die aan de slag zijn bij Lubbe Lisse.

De greenport heeft nog één à twee plekken vrij voor een enthousiaste vlogger. Ben jij dat? Neem dan contact op met Eva van Greenport Duin- en Bollenstreek.

Fotobijschrift: Olav, werkzaam bij WAM Pennings, is een van de vloggers.