4 juni 2019 Meer nieuws

Vier 'horticentra' in China

Nederland en China gaan samen vier kennis- en innovatiecentra zoals het World Horti Center bouwen in China. De Stichting Greenport Food & Flower Xperience (GFFX), een van de initiatiefnemers van World Horti Center, is dat met TUS-Holdings in Beijing overeengekomen. De partijen zijn op zoek naar geschikte locaties voor de centra.

Het World Horti Center ontving in het eerste bestaansjaar ontving het centrum ruim 40.000 bezoekers uit meer dan 57 landen. Mark Zwinkels, projectdirecteur: "Met de World Horti Centers die straks in China staan slaan we een brug tussen Nederlandse glastuinbouw en de omvangrijke expertise die China heeft op het gebied van technologie en het marktpotentieel aldaar. Met onze partners Lentiz in onderwijs en Demokwekerij Westland in onderzoek en de bedrijven in World Horti Center gaan meer kennis uitwisselen en handel opzetten. Zo zetten we een belangrijke stap in de verdere internationalisering van World Horti Center."

Chinese exploitant technologieparken

TUS-Holdings is ontstaan op de Tsinghua University in Beijing. Het bedrijf is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van kennis- en technologieparken in China. Daarnaast heeft het bedrijf deelnemingen in honderden bedrijven binnen en buiten China, waaronder ook in de tuinbouw.