16 november 2018 Meer nieuws

Verver Export verkoopt bollen in 'outletstore'

Op zaterdag 24 november organiseert Verver Export uit Heerhugowaard haar jaarlijkse Bloembollen Outletstore. Traditiegetrouw worden de restpartijen voorjaarsbloembollen tegen zachte prijzen door het bedrijf van de hand gedaan.

Het gaat om een uniek assortiment van onder andere tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten en vele soorten bijgoed. Een deel van de opbrengst, en dat bedrag ligt meestal rond de 1500 euro zo geeft Linda Groot van het bedrijf aan, wordt gedoneerd aan het goede doel ‘Het Vergeten Kind’. Deze organisatie strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Vorig jaar ging een deel van de opbrengst naar Villa Joep, daarvoor een aantal jaren naar The Style Foundation.

'Te trappelen voor de deur'

Het bedrag wat de exporteur binnenhaalt met de outlet ligt overigens vele malen hoger dan het gesponsorde bedrag. Al jaren is het bij Verver Export erg druk tijdens de outlet. “Ik schat zo tussen de 300 en 400 mensen. De mensen staan s ochtends vroeg al te trappelen voor de deur. En het blijft meestal de hele dag druk.”

Altijd eigen voorraad

Verver Export uit Heerhugowaard houdt al jaren zo'n outlet. De exporteur levert vooral bollen bestemd voor het openbaar groen aan steden en gemeenten. Veelal loopt dit via tenders of wordt dit ver vooruit besteld door de afnemers. Verver Export houdt echter, naar eigen zeggen, als een van de weinige exporteurs altijd een eigen voorraad aan. “De outletstore is een extra manier om van onze voorraad af te komen”, aldus Groot.  

De Outletstore wordt gehouden bij Verver Export BV, Hasselaarsweg 30 in Heerhugowaard van 8.00 tot 15.00 uur. Er kan bij aankoop alleen contant worden betaald.