6 april 2021 Meer nieuws

Vertrouwelijk gesprek bij spanningen

Vrijwilligers van de Stichting Zorg Om Boer en Tuinder bieden een luisterend oor aan boeren en tuinders met problemen. Of het nu om zakelijke of privéspanningen gaat, praten helpt volgens de stichting echt. 

Ieder mens heeft in zijn leven perioden dat het niet zo lekker gaat in een relatie. Elkaar begrijpen, helpen en tegemoet komen loopt dan stroef. Het lijkt wel of altijd alles van één kant moet komen, dat er geen eind aan komt. Wanneer het een zakelijke relatie betreft kun je soms met een ander bedrijf verder. In privérelaties of met werknemers is dat veel moeilijker of onmogelijk.

Som van de lasten

Soms lukt het een nieuwe weg te vinden en de relatie opnieuw te laten bloeien. Vaak gebeurt het dat een van de partners zich terugtrekt en in stilte verdriet met zich draagt. Dat kan een last worden die in het begin draagbaar lijkt. Komen er andere tegenslagen bij als langdurige ziekte, het overlijden van een naaste of een zakelijke tegenslag, dan wordt de som van de lasten te zwaar. Als je niet meer kunt lachen en in de spiegel alleen zorgrimpels ziet, wordt het tijd hulp te zoeken.

Kostenloos vertrouwelijk gesprek

De vrijwilligers van Stichting Zorg Om Boer en Tuinder, in de meeste gevallen (voormalig) boer, tuinder of kweker, zijn beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek. Zij zijn onafhankelijk en brengen geen kosten in rekening. Een gesprek geeft ruimte in het hoofd waardoor er aan oplossingen gedacht kan worden. Dat stelt je in staat de regie over je bedrijf in handen te nemen. Een luisterend oor, omdat erover praten echt helpt. Meer weten? Kijk op de website van zorgomboerentuinder voor uitleg over de organisatie en telefoonnummers van de regionale coördinatoren.