13 september 2019 Meer nieuws

Veronica binnenkort bij De Grote Tuinverbouwing

Gisteren zijn er tv-opnames gemaakt voor ‘De Grote Tuinverbouwing’ van SBS6 bij zomerbloemenkweker Ruud Klein in Roelofarendsveen. Zowel de veronica als snijbloem als vaste plant, al dan niet in pot, komt aan bod in de uitzending van zaterdag 4 oktober en de herhaling op zondag.

Het is de vierde keer dit jaar dat een groepje kwekers van Summerflowers promotie maakt via het tv-programma. Muscari en narcissen, pioenen en zonnebloemen gingen veronica al voor. Waarschijnlijk volgt dit jaar ook nog een uitzending met Brassica in de hoofdrol.

Promotie is belangrijk

De items duren ongeveer 3 tot 4 minuten in de uitzending van 'De Grote Tuinverbouwing'. Het item wordt betaald door veelal een groepje kwekers, soms aangevuld met een veredelaar. Aan het item veronica’s betalen een stuk of vier kwekers mee, inclusief veredelaar Florius, vertelt Ruud Klein. “We zijn samen zo’n 3.000 euro kwijt. Dat is te overzien. Het is leuk om te doen. Bovendien is promotie belangrijk. Veronica’s lopen goed, maar je moet ze wel onder de aandacht blijven brengen.”

Meerwaarde van import

Het tv-team is gisteren drie uur op Kleins bedrijf geweest. Vooral de manier van kweken werd in beeld gebracht. Klein: “We konden de programmamakers goed vertellen wat wij wilden vertellen. Zo hebben we ook laten benoemen dat de bloemen niet alleen in Nederland geteeld worden. Juist de import draagt er aan bij dat veronica zo succesvol is. Zij maken het toch mogelijk dat het er jaarrond is met een goede kwaliteit. Als Nederlandse kwekers zijn we vooral verantwoordelijk voor de zomerproductie.”