28 mei 2021 Meer nieuws

Vernielingen op Landgoed Keukenhof

Afgelopen dagen zijn hekken vernield langs het Laarzenpad op Landgoed Keukenhof. Ook zijn de schrikdraadkasten kapot gemaakt met een grote betonschaar. Daardoor zijn koeien ontsnapt. Dit meldt Keukenhof.

Keukenhof roept bezoekers van het landgoed op om samen op te letten zodat het landgoed mooi blijft en voor iedereen vrij toegankelijk.

'Geef dieren hun rust'

Landgoed Keukenhof is 250 hectare groot. “Een deel van de bossen en de weilanden is niet toegankelijk voor wandelaars, terwijl andere bossen juist wel open zijn voor publiek”, aldus directeur Bart Siemerink. “Veel mensen genieten van een mooie wandeling, maar ook de dieren hebben er hun thuis. In onze bossen woont inmiddels een flink aantal reeën met kalfjes. Ook proberen we de weidevogels weer te laten nestelen in onze weilanden. We geven deze dieren graag de rust die ze nodig hebben.”

Op de paden blijven

Op de weilanden van het landgoed grazen ook koeien van biologische boer Zeestraten. Siemerink: “Ook deze dieren hebben hun rust nodig en het is niet de bedoeling dat er wandelaars in de weilanden lopen. We roepen daarom wandelaars op om op de aangegeven paden te blijven en honden aangelijnd te houden. Laten we Landgoed Keukenhof met elkaar mooi houden zodat we er nog lange tijd van kunnen genieten.”

Landgoed Keukenhof werkt samen met provincie Zuid-Holland aan het verbeteren van de biodiversiteit op het landgoed en daar krijgt Keukenhof subsidie voor.

Ziet u iets verdachts op het landgoed? Geef het dan door via telefoonnummer (0252) 528131. Bij direct onraad belt u natuurlijk de politie 0800-8844 (bij spoed: 112).