7 maart 2019 Meer nieuws

Vereniging Oud Lisse organiseert corsoarchief

Het archief van het Bloemencorso van de Bollenstreek is overgedragen aan de Vereniging Oud Lisse (VOL). Deen Boogerd van VOL gaat de dozen met archiefmateriaal uitzoeken, catalogiseren en digitaliseren.

Het archiefmateriaal bestaat uit een grote hoeveelheid praalwagenontwerpen, foto’s en andere corsozaken. Het is aan Piet Goemans te danken dat dit historische materiaal bewaard is gebleven. “Jaarrekeningen, calculaties van praalwagens, vergaderverslagen, programma’s, krantenknipsels, alles heb ik altijd bewaard”, verklaart Goemans. Van 1965 tot mei 1994 was hij bestuurlijk bij het Bloemencorso betrokken en van 1988 tot 1993 was hij voorzitter.

Foto’s van praalwagens

Er zijn ook veel foto’s van praalwagens en praalwagenontwerpen van de hand van Jos en Kees van Driel. Jos van Driel, de eerste corso-ontwerper, was van 1951 tot 1981 actief. Zijn zoon Kees ontwierp vanaf 1963 mee en is tot 1998 aangebleven.

Corsobestuurslid Ted Kortekaas: “Zodra het archief op orde is, bekijkt het corsobestuur wat er verder met dit unieke materiaal gaat gebeuren.”

Op de foto (v.l.n.r.): Piet Goemans, Deen Boogerd en Ted Kortekaas.