12 maart 2019 Meer nieuws

Verdegaal schaft drone aan

Henk Verdegaal, deelnemer aan Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL), heeft een drone aangeschaft waar hij twee camera’s onder hangt om zo zaken in kaart te brengen.

Dit is te lezen in zijn weblog die Verdegaal uit Noordwijkerhout schrijft als deelnemer aan het project. Het doel van Verdegaal binnen het project is onder andere om plaatsspecifiek onkruid te bestrijden via onkruiddetectie.

NDVI berekenen

Verdegaal heeft de drone DJI Phantom Pro 4 V2.0. aangeschaft. Naast zijn eigen camera komt er ook een Parrot Sequoia, dat is een sensor, onder de drone te hangen. Die neemt de niet-zichtbare bandbreedten voor zijn rekening, waaronder NIR. NIR staat voor Near-InfraRed (nabij infra-rood). Zo kan Verdegaal de NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) berekenen. Het bedrijf Van Boven Drones programmeert de vluchtplannen voor de percelen voor en zorgt ook voor de dataverwerking van de sensor.

Gebruik van de drones

Verdegaal moet nog even wachten op de drone voordat hij deze kan gebruiken. De bedoeling is dat hij de drone over de huiskavels ongeveer wekelijks laat vliegen. Voor percelen de verder weg liggen, wil hij het vliegen met de drone misschien combineren met het spuiten.

Fotocredit: NPPL