27 september 2019 Meer nieuws

Veiling Zonneveld: zelfs stoffer en blik weg

Er bleef geen kavel over na de materialenveiling in opdracht van stopper Zonneveld uit Voorhout. Tot en met de stoffer en blik ging alles weg tegen een goede prijs, meldt accountmanager veilen van CNB Martijn van Schie. "De opdrachtgever was zeer tevreden."

De veiling werd gehouden door Troostwijk en CNB. De kijkdag bij Zonneveld bracht al zo'n honderd man op de been. Van Schie keek dan ook niet op van de uiteindelijke belangstelling voor de online veiling, die woensdag sloot. "Ruim 2000 biedingen op de 113 kavels, dat is een goed resultaat." Veel belangstelling was er voor het fust, de sorteermachine en de Massey Ferguson 3060.

Vraag naar materialen

Van Schie ziet dat er veel vraag is naar net, gebruikt materiaal. "De machines van Zonneveld was allemaal prima in orde. Een sorteermachine gaat best lang mee, er is weinig slijtage. Het is een mooie manier om bestaande lijnen uit te breiden. Er is markt voor dit soort materiaal met de juiste breedte. We zien dat behalve kwekers ook particulieren en handelaren meebieden op andere kavels. Zo'n online veiling is ook goed voor buitenlandse bieders. Zo komt de trekker uit Voorhout bij een Belgische teler terecht."