13 mei 2019 Meer nieuws

Veel meer bezoekers voor Tulpenfestival

Het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder, dat liep van 19 april tot en met 5 mei, was goed voor een bezoekersaantal van 97.000. Dat is weer een flinke groei ten opzichte van de afgelopen twee jaar. Volgens de organisatie kwamen er opvallend veel buitenlandse toeristen.

Mede door het mooie weer was het in het Paasweekend, het eerste weekend van het Tulpenfestival, topdrukte op de Van Staveren autoroute en bij de activiteiten op en rondom het Tulpenbelevingsveld. Het bezoekersaantal is echt groeiende; de afgelopen twee jaren kwamen er gemiddeld nog tussen de 80.000 en 90.000 bezoekers de paar jaren ervoor tussen de 50.000 en 60.000 mensen.

Veel aandacht door buitenlandse pers

Door de grote interesse van nationale en internationale pers wordt het Tulpenfestival steeds drukker bezocht, zegt Simone Voskuilen, Communicatie manager StEP Noordoostpolder. “We merken dat het Tulpenfestival steeds meer aandacht krijgt van buitenlandse pers. Zo kregen we dit keer bijvoorbeeld aandacht voor het evenement via een artikel in de Washington Post en ook werd het evenement uitgelicht in een tv-programma in Oekraïne.”

Dit jaar zette de organisatie extra middelen in om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden en de toeristen te informeren en te begeleiden tijdens hun bezoek aan het Tulpenfestival. Er waren ook veel nieuwe activiteiten tijdens het Tulpenfestival, zoals een ballonvaart over de tulpen, een tulpenbingo, de fotoworkshop, de taartenbakwedstrijd en de fietsenverhuur.

Voor de 19e keer

Het Tulpenfestival vond voor de 19e keer plaats. In 2000 is het voor het eerst georganiseerd, meteen onder de vlag van StEP (Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder). De opzet zoals deze nu is, met het tulpenbelevingsveld als dé plek om foto's tussen de tulpen te maken, is sinds 2016.