20 mei 2021 Meer nieuws

Veel kooplust op laatste groene veiling

Donderdag 20 mei was de laatste groene veiling van dit seizoen. Volgens Kees Hopman, directeur van HB Veilen, was er deze dag veel kooplust. Zoveel zelfs dat partijen in kleinere porties zijn aangeboden. Ook de inzetprijs is bijgesteld.

Hopman spreekt over een hectische dag: “Het bieden ging lang door. Daarom hebben wij ons plan bijgesteld, kleine porties aangeboden en de inzetprijs verhoogd. Dat doe je graag voor je opdrachtgever.”

De vijf opdrachtgevers zijn dan ook tevreden met het resultaat. “We hebben onze prognose waar kunnen maken. We zaten er boven of zelfs er ruim boven.”

Geld verdienen

Enkele uitschieters waren ‘Orange Princess’, ‘Icoon’ en ‘Kung-Fu’. Daar heeft Hopman een verklaring voor: “Op sommige partijen zaten weinig koopovereenkomsten. Dat is een voordeel in de huidige markt, gezien de tulpenprijzen voor leverbare bollen zijn gestegen. Kopers kunnen met deze bollen meteen geld verdienen.”

Vijftig bieders

Tijdens de veiling waren er zo’n vijftig bieders aanwezig. Van de aanwezigen kreeg Hopman te horen dat ze enthousiast waren om weer op het veld te staan tijdens de veiling, bij het product. Voor het groen te velde veilen, is bewust voor gekozen. “Dan komt het spel meer op gang.” Wel zijn de regels omtrent corona in aanloop naar de veiling scherp in de gaten gehouden. Ook was er een corona-protocol.

Gemaakte prijzen

Voor vijf opdrachtgevers werd door HB Veilen en Hobaho groen geveild. Alle bollen zijn verkocht. Bekijk hier de gemaakte prijzen per opdrachtgever: