29 augustus 2019 Meer nieuws

Varend Corso kiest nieuwe koers

Er verandert volgend jaar veel bij het Varend Corso Westland: het vindt plaats in het eerste weekend van juli, duurt een dag langer en doet ook het centrum van Den Haag aan. Dat meldt de organisatie op haar website. Ook komt er een samenwerking met SBS6.

Het Varend Corso is volgend jaar van 2 tot en met 5 juli, een maand vroeger dan voorgaande jaren. Buiten de vakantieperiode verwacht de organisatie meer publiek en deelnemers te trekken.

De boten varen donderdagmiddag van Honselersdijk naar Maassluis. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. De slotzondag keren de deelnemers terug naar het Westland.

Samenwerking met SBS6

Ook nieuw is een samenwerking met televisiezender SBS6. Het tv-programma De Grote Tuinverbouwing met Ivo Putman en Rob Verlinden zal aandacht besteden aan het corso. Door deze extra media-aandacht en meer dan een half miljoen Haagse inwoners als potentiële extra bezoekers hoopt de organisatie dat het Varend Corso Westland aantrekkelijker wordt voor sponsors.

Het thema van het Varend Corso 2020 is ‘It’s showtime’.