2 augustus 2019 Meer nieuws

Van den Bos FlowerBulbs vaart mee met Varend Corso

Van den Bos Flowerbulbs vaart dit jaar voor het eerst mee met het Varend Corso. Op de boot zijn ruim 5000 stelen lelies gebruikt, 2000 stelen freesia’s en 1000 calla’s verwerkt. Ook prijken er 13.000 freesiaknollen op de flanken van de boot.

"We doen mee aan het Varend Corso om zowel onze bekendheid te vergroten onder onze maatschappelijke omgeving als onder professionele kwekers", zegt Bas Bakker, verantwoordelijk voor verkoop, operatie en marketing.

Game of Thrones

De boot van Van den Bos Flowerbulbs (nr. 36 ) heet ‘Game of Thrones’. ‘In de bollenwereld draait het ook om het spel der onderhandelingen, dus het thema van de boot sluit perfect aan bij het bedrijf’, aldus het Varend Corso. De drakenkop die voorop de boot te zien is, is geprint met de grootste 3D printer van de Benelux. Het arrangement van de boot is onder andere in handen van Lily Beelen.

FloraHolland-boot

Ook Royal FloraHolland vaart mee met de boot ‘Flowering the World’ (nr.21) en op deze boot zijn bloemen en planten verwerkt. In manden van bananenblad zijn uitbundige arrangementen gemaakt. De arrangementen zijn met elkaar verbonden door druivenranken. Gladiool, Roos, Gerbera, Allium, Hydrangea, Varens en grassen sieren de boot.

Volgens creatief coördinator Hans Hoogerwerf van het Varend Corso zijn er in de reclame- en muziekboten van het Varend Corso veel lelies en gladiolen gebruikt. 

Totaal 41 boten

Aan het Varend Corso, dat plaats vindt op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus doen totaal 41 boten mee. Het thema is dit jaar WOW! De boten zijn versierd met bloemen, planten en groenten en nu dus ook bollen. Er doen ruim 30 commerciële boten mee en zo’n 8 dorpskernen. Het kindercorso, bestaande uit 7 boten, vaart voor het corso uit. Deze boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. 

Het corso vaart drie dagen een geheel andere route. Op 2 augustus is de Rijnmonddag, 3 augustus de Westlanddag en 4 augustus de Delflanddag. “Nieuw is dit jaar dat het corso 300 meter verder vaart naar het hart van Maassluis”, zegt Christine Strijbis, woordvoerder van het corso. Zaterdag maakt de jury de winnaar bekend en zondag is duidelijk welke boot de publieksprijs heeft gewonnen.

Op de site van het Varend Corso is meer te vinden over de routes en het programma.

Fotobijschrift: de boot van Van den Bos Flowerbulbs

Fotocredit: Van den Bos Flowerbulbs