30 maart 2021 Meer nieuws

Valtra G-serie wint Red Dot Design Award 2021

De Valtra G-serie is onderscheiden met de Red Dot Design Award 2021 voor productdesign. Het is de zesde Red Dot-prijs in de geschiedenis van Valtra.

De Valtra G-serie werd eind 2020 gepresenteerd en won al de onderscheiding ‘Tractor of the Year 2021’. De compleet nieuwe lijn is geschikt voor oogst-, plant-, en verpleegwerkzaamheden. Dat komt onder andere door de kruipbak. In Greenity nr. 83 van 29 december 2020 staat een artikel over de nieuwe G-serie. Lees alles over de drie modellen.

Armleuning al eerder in de prijzen

De cabine van de G-serie van Valtra heeft meer bekroonde ontwerpen, waaronder de Valtra SmartTouch-armleuning die in 2017 ook al de Red Dot Design Award heeft gewonnen.

Meer in de pijplijn

Het winnen van de Red Dot Award voor de G-serie is de aftrap voor Valtra's 70e verjaardag. “Ondanks een roemruchte historie zijn onze ogen volledig gericht op de toekomst. Dus al dit jaar zullen we weer een aantal andere interessante noviteiten presenteren”, aldus Kimmo Wihinen, hoofdontwerper van Valtra. Het winnen van de Red Dot-Award versterkt volgens hem het bewijs dat Valtra met de G-serie de basis heeft gelegd voor een volledig nieuw tijdperk van tractortechniek en -design.

Red Dot-Award

De Red Dot-Award bestaat zestig jaar. Het is een van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld. Dit jaar deed een recordaantal bedrijven en ontwerpstudio's uit meer dan zestig landen mee.