7 februari 2020 Meer nieuws

Valk: Oog voor virustulp op flora Creil

Virustulpen op de Bloembollenvakdagen in Creil zijn geen alledaags beeld. Het ging dan ook om de beelden van tulpenfotografe Alice Valk, die exposeerde tussen de inzendingen voor de flora.

Valk is naar eigen zeggen 'in de ban van de tulp'. Ze is getrouwd met een bloembollenkweker en raakte zo 'besmet' met het tulpenvirus. "Als ik meehielp op het land te selecteren, vond ik het zonde om die mooie maar zieke virusbloemen tussen de bedden in het pad achter te laten. Ik plukte ze en zette ze binnen op de vaas. Deze virus tulpen inspireerde mij voor mijn project: de Rembrandttulp, de vroegste tulpen uit de 17e eeuw. Deze mooie, gevlamde tulpen waren geliefd bij vele mensen en brachten een ware tulpenmanie in Nederland."

Onalledaagse standpunten

Op haar foto's komt ook een ander typisch tulpensymbool terug, de vaas. Tulpen en vazen vormden de beelden waarmee ze in  juni 2019 afstudeerde aan de FotoVakschool. In Creil hing een deel van haar portfolio. "Ik liet de tulp vanuit een divers perspectief zien. Ik heb hiervoor in de vrieskou, op mijn buik tussen de tulpen gelegen en voor andere foto's ben ik in een luchtballon gestapt. In de studio werkte met vloeistoffen en ondergronden. Ik fotografeerde vanuit onalledaagse standpunten, met veelal weinig scherpte diepte", licht ze haar werk toe.

Tulpenroute

Wie de Bloembollenvakdagen heeft gemist, kan in maart in het kantoor van de Rabobank in Emmeloord terecht en vanaf 10 april in het museum van Nagele tijdens de tulpenroute en op het bedrijf van haar partner in Rutten. Bezoek de website van de tulpenfotografe voor meer informatie. 

Lees Greenity 60 volgende week voor een indruk van de Bloembollenvakdagen in Creil.