4 juni 2021 Meer nieuws

‘Vakpubliek pioenenshow aarzelt’

Pioenenshoworganisatoren Gijs Laan en Ron Hoogeveen merken dat het vakpubliek aarzelt bij het boeken van een bezoek aan de CNB Dutch Peony Days in Bovenkarspel op 10 en 11 juni. Volgens de vertegenwoordigers is de overgang na de lockdown en de drukte bij telers de oorzaak.

Een ‘absolute primeur voor het vak’ noemen de vertegenwoordigers die nieuwe opzet van de Peony Days ‘midden in het Nederlandse pioenensnijgebied’: een show die zowel digitaal als fysiek te bezoeken is. Het is een van de eerste evenementen die weer echt te bezoeken zijn, weliswaar op afspraak. “Er is nog plaats voor vakpubliek”, aldus Hoogeveen. Aan inzendingen geen gebrek, maar de twee pioenenspecialisten merken dat het bezoek nog terughoudend is. “Het is natuurlijk een overgangsperiode, op weg naar de normale situatie. Op de locatie van CNB in Bovenkarspel kan in ieder geval voldoende afstand worden gehouden en publiek komt op afspraak. Te druk wordt het dus nooit.”

Ontmoeten of 3D

Laan en Hoogeveen kijken wel uit naar ontmoetingen tijdens het evenement. “Het is voor mijn nieuwe collega Laan een goede gelegenheid om het vak te ontmoeten, maar zelf kijk ik ook uit naar de gesprekken. Het is toch anders, na al die digitale afspraken tijdens corona.” Wie toch huiverig is om de show te bezoeken, maar toch wil zien welk nieuws het pioenenvak wil laten zien, kan de 3D-presentatie bekijken. Die wordt voorafgaand aan de Peony Days opgenomen en door Laan en Hoogeveen voor iedereen beschikbaar gesteld.

Award

Tijdens de Dutch Peony Days worden ook de winnaars van de Dutch Peony Award gekozen. Alle inzendingen worden gekeurd door een vakjury, die bestaat uit experts en professionals uit het pioenenvak die de inzendingen beoordelen op uniformiteit, vaasleven en knop- en bloempresentatie. Daar komen behalve een overall-winnaar ook winnaars uit voort in de subcategorieën: hybride, lactiflora, itoh en potsoorten.

 

Greenity bezoekt de show ook, meer daarover in nummer 96. Informatie en opgave voor bezoek: Gijs Laan: (06) 37 22 58 70 en Ron Hoogeveen: (06) 53 39 02 29.