19 februari 2021 Meer nieuws

Update situatie verkooppunten in top-10 landen

Royal FloraHolland heeft een nieuwe update gemaakt over de coronamaatregelen die impact hebben op de afzet naar de voor bloemen en planten belangrijkste landen.

Deze update bevat informatie zoals bekend op woensdag 17 februari 16.00 uur, zo meldt de veiling. Voor de bloemen- en plantenverkoop voor top-10 exportlanden in Europa heeft de marktplaats de zaken op een rijtje gezet. Per land staat aangegeven in hoeverre er verkoop mag plaatsvinden bij bloemist, tuincentra en supermarkten.

Opening verkooppunten Duitsland divers

In het belangrijkste afzetland, Duitsland, is het per deelstaat heel verschillend wat er open is qua verkooppunten in de sierteelt. Zo zijn in Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Mecklenburg-Vorpommern de bloemenwinkels open. In Hessen, Sachsen en Thüringen alleen als ze alleen eigen productie verkopen. Tuincentra zijn alleen open in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen en bouwmarkten zijn vrijwel allemaal gesloten.

Britse Johnson komt maandag met plan

In het Verenigd Koninkrijk zijn bloemisten dicht. De verkoop van bloemen en planten in supermarkten is toegestaan met uitzondering van Wales. Tuincentra in Engeland zijn open maar die in Wales, Schotland en Noord-Ierland dicht. De Britse premier komt maandag 22 februari met een routekaart waarin het opheffen van de maatregelen worden beschreven met daarin streefdata. Hij waarschuwt wel voor vertragingen wanneer besmettingen hoog zijn.

In Frankrijk zijn de verkooppunten voor sierteeltproducten allemaal open tot 18.00 uur, de tijd dat de avondklok in gaat.

Op de site van FloraHolland is de gehele update te vinden in een pdf.