8 mei 2019 Meer nieuws

Uniek aanbod Iris reticulata geveild

De tweede veildag was het CNB veilingteam in de Noordoostpolder. Voor vier verschillende bedrijven werden in totaal negen cultivars geveild.

Bij Bokal was de start van de tweede veildag. Daarna ging het team door naar H.G. de With en naar Koomen Bloembollen-Ens. De belangstelling in de ochtend was gering. De reden hiervoor is volgens het CNB veilingteam het smalle sortiment. “Er werden zes partijen tulpen aangeboden. Deze geveilde soorten hebben niet ieders belangstelling.”

De tulpen ‘Leen van der Mark’ en ‘Dow Jones’ voor opdrachtgever Koomen Bloembollen-Ens zijn niet verkocht. Geïnteresseerden voor deze partijen kunnen zich melden bij Ronald Walkier, tel. 06 – 83 71 43 50, e-mail: ro.walkier@cnb.nl.

Uniek aanbod

Wel uniek was het aanbod Iris reticulata dat ’s middags werd geveild. “Dit is een uitzonderlijk gewas. Er zijn maar een aantal telers die dit telen, omdat het een specialistische teelt is”, vertelt afslager Erik Barnhoorn. “Daarom was dit een bijzondere veiling. Er was voldoende belangstelling voor. Iris reticulata ‘Harmony’ heeft het meeste geld opgebracht. Deze partij werd gewaardeerd naar de mogelijkheden. Deze is namelijk geschikt voor de broei. De andere twee partijen Iris reticulata die we groen veilden waren geschikt voor de droogverkoop.”

De gemaakte prijzen

Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van Bokal. 
Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van H.G. de With.
Bekijk de gemaakte prijzen van de veiling van bloembollenbedrijf Brouwer.

Voor kwekers en broeiers

Donderdag 9 mei start de groene veiling bij C.J. Hageman & Zn in Egmond. Dit bedrijf stopt met de kwekerij en broeierij van tulpen omdat ze zijn opgekocht vanwege bouwplannen. Daarna wordt er een partij Frittilaria Persica geveild voor N.P. Levering en Zonen in Castricum. Deel twee van de veiling voor C.J. Hageman & Zn is aansluitend in Waarland. Volgens het veilingteam is het een leuk assortiment, mede omdat het interessant is voor kwekers en broeiers.

Deze week wordt er ook nog geveild op vrijdag 10 mei. Dan staan Firma G.C.M. van Diepen en J. Clemens Jr. op het programma. Bekijk het overzicht van de komende groene veilingen.