3 april 2020 Meer nieuws

Uit voorzorg dranghekken bij bollenvelden

In de Duin- en Bollenstreek worden uit voorzorg dranghekken geplaatst bij velden bloeiende bollen. Gemeenten en de campagne-organisatie Enjoy the Flowers werken daarbij samen. Kwekers die drukte verwachten, kunnen hekken ophalen.

Vanwege het mooie weer wordt drukte verwacht, ondanks de oproep thuis te blijven. De overheid heeft aangekondigd dat extra handhavers op pad worden gestuurd om te voorkomen dat te veel mensen bij elkaar komen. De campagne-organisatie van Enjoy the flowers, respect our pride sluit daar op aan door de dranghekken ter beschikking te stellen.

Campagne in andere vorm

De organisatie heeft de campagne vanwege de virusmaatregelen over een andere boeg gegooid. Op de website worden foto's en flimpjes gedeeld onder het motto Enjoy de flowers at home. Op dezelfde site is Stay healthy, buy flowers te vinden, dat doorlinkt naar webshops met bolbloemen en bloembollen. Wie filmpjes heeft, kan ze sturen naar info@flowerscience.nl. Kwekers die dranghekken willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Peter Lindaard: peter@flowerscience.nl.