14 juni 2019 Meer nieuws

Tweede Garden Trials and Trade tikkeltje rustiger

De tweede editie van Garden Trials and Trade die deze week drie dagen was, is goed gewaardeerd. Wel bleef met name op dinsdag en donderdag het aantal bezoekers achter bij vorig jaar.

Hoeveel bezoekers er zijn geweest, maakt de organisatie net als vorig jaar niet bekend. “Maar dat het rustiger was, was wel goed merkbaar”, aldus Sandra van Tol, woordvoerder van de beurs. Dat de eerste dag, dinsdag, rustiger was dan vorig jaar, had wellicht te maken met het lange Pinksterweekeinde. “Kwekers ‘missen’ dan de maandag al, dus wellicht hebben ze het dan extra druk op dinsdag”, zegt ze. Woensdag was weer wel een goede beursdag.

Van Tol geeft aan dat de standhouders tevreden zijn over de kwaliteit van het bezoek. Het gepresenteerde assortiment in de stands, de noviteitenkeuring en de compacte en overzichtelijke beursvloer, maakten dat de beurs door bezoekers als zeer waardevol werd ervaren.

Het internationale vakbezoek was niet minder dan vorig jaar. Buiten alle belangrijke Europese afzetlanden werd bezoek uit Australië, Canada, USA, Japan, China en Rusland genoteerd.

'Beurs met potentie'

Samen met de deelnemers wordt de tweede editie van deze beurs nabesproken, waarna de organisatie met het bestuur plannen maakt voor de derde editie. Die is 9 tot en met 11 juni 2020. “We zijn een beginnende beurs en moeten en gaan ook nog aan onze doelgroep bouwen. In de beurs zit zeker potentie.”