12 november 2019 Meer nieuws

Twee nieuwe commissarissen voor FloraHolland

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt Birgit Otto en Piet Coelewij voor als extern commissarissen van Royal FloraHolland. De voordracht staat op de agenda van de ledenraad op 12 december 2019.

Jan Andreae treedt terug als extern commissaris omdat het einde van zijn termijn bereikt. Daarnaast is er nog een open positie binnen de negen personen tellende Raad van Commissarissen.

Birgit Otto

Birgit Otto werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd Group. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Operations, Security & Safety, Commercial Propositions, Digital en Marketing & Aviation.

Piet Coelewij

Piet Coelewij was CEO van de Wehkamp Group tot april 2019 en adviseur tot oktober 2019. Eerder werkte hij onder meer voor het Amerikaanse bedrijf Sonos en bij Amazon.com in Engeland. Momenteel is hij onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Supermarkten.

'Waardevolle aanvulling'

Jack Goossens, voorzitter RvC: “Birgit en Piet voegen zeer relevante kennis en ervaring toe binnen de RvC. Beiden hebben een heel brede achtergrond en zijn zeer ervaren bestuurders. Birgit heeft onder meer veel kennis en ervaring op het gebied van logistieke processen, veiligheid en commercie. De internationale ervaring en kennis op het gebied van digitale platforms die Piet inbrengt is een uitermate waardevolle aanvulling".

Vanwege het vertrek van Emiel Barendse is er nog de vacature voor een lid-commissaris. De voordracht daarvoor wordt binnenkort verwacht. Commissarissen Jack Goossens, Rosaline Zuurbier en Gerben Ravensbergen zijn beschikbaar voor een volgende termijn.