9 november 2018 Meer nieuws

Tulpenwodka met KLM de wereld over

De tulpenwodka van Clusius Craft Distillers uit Katwijk wordt sinds deze maand duty-free verkocht door luchtvaartmaatschappij KLM op haar vluchten. Het gaat om de premium blend-versie waar in iedere fles 40 tulpenbollen zijn verwerkt.

Eerder gaf Joris Putman in een interview in Greenity al aan dat zijn bedrijf bezig was met een aantal grote nieuwe klanten. “We zijn op zoek naar klanten waar uiteindelijk een grootschaligere verkoop uit komt.” De deal met KLM is daarvan een goed voorbeeld.  “Waar we voorheen dozen met flessen verkopen, gaan we nu pallets leveren. Met zulke klanten groei je hard.” Putman geeft aan dat zijn bedrijf met nog twee grote klanten bezig is die veel zichtbaarheid hebben.

Oer-Hollands en chique

Volgens Putman is KLM een klant die Clusius Craft Distillers echt graag wil; oer-Hollands, chique en KLM gaat natuurlijk letterlijk de wereld over. “Ook al kopen niet alle passagiers op de vluchten een fles, de meesten zien onze wodka wel in de dutyfree glossy magazine.” KLM is een uitdagende stap voor het Katwijkse bedrijf. Zo moet Putman er nu voor zorgen dat op verschillende luchthavens in de wereld een kleine voorraad van de flessen staat.

De flessen worden in de vliegtuigen verkocht voor € 38 per fles in plaats van de normale € 48 in Nederland. Het is overigens niet mogelijk om een glaasje tulpenwodka geschonken te krijgen in het vliegtuig.