5 december 2019 Meer nieuws

Tulpenvlag siert komend tulpenseizoen

Komend tulpenseizoen wordt de tulpentijd extra onder de aandacht gebracht door Tulpen Promotie Nederland (TPN) met een speciale tulpenvlag. Deze is vanaf 5 december online te bestellen.

Tulpen Promotie Nederland hoopt dat alle straten en winkels met deze vlag in het tulpenseizoen oranje kleuren. De oranje vlag is 100 x 150 cm groot.

Bestellen kan via https://tulpenpromotie.nl/ onder het kopje promotie. Tot 15 december geldt een introductieprijs.

Eerste tulpenvlag overhandigd

De eerste vlag is overhandigd aan bloemist Wim van den Berg van ‘Van den Berg Bloemensfeer en meer’ uit Noordwijkerhout. Wim: 'Wij kijken nu al uit naar de tulpentijd. Zelf verkopen wij veel tulpen. Vanaf de kerst beginnen wij met de witte en rode variëteiten. Na de feestdagen zijn alle tulpen bij ons verkrijgbaar. En met deze vlag weten onze klanten ook dat het weer tulpentijd is, daar zijn we erg blij mee".

Nationale Tulpendag 18 januari 2020

TPN organiseert op 18 januari 2020 de negende editie van Nationale Tulpendag, de officiële opening van het nieuwe snijtulpenseizoen. Bezoekers kunnen in een reusachtige pluktuin, pal voor het Paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen plukken. Het thema ‘World of Colours’ komt onder meer tot uiting in het bijzondere, kleurrijke tuinontwerp. Er worden zo’n 20.000 mensen verwacht uit honderd landen.

Tulpendag 2020

Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n 500 Nederlandse tulpenbroeiers (TPN) en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. Bloemisten, supermarkten en tuincentra organiseren rondom de start van het nieuwe snijtulpenseizoen diverse acties en activiteiten in hun winkel.

Kijk voor meer informatie op de website van Tulpen Promotie Nederland.

Foto: Bloemist Van den Berg Bloemensfeer kreeg de eerste tulpenvlag.