19 januari 2018 Meer nieuws

Tulpenteler Niels Kreuk wint Martien Zandwijk Prijs

De Martien Zandwijk Prijs is gewonnen door Niels Kreuk. De tulpenteler uit Andijk heeft deze prijs 18 januari ontvangen voor zijn grote inzet voor verduurzaming van de tulpenteelt.

vol energie ingezet voor het verduurzamen van de tulpenteelt, zowel bij het telen van de bollen als bij het telen van de bloemen. Hij krijgt deze prijs niet alleen voor het verduurzamen van zijn eigen bedrijf, maar juist omdat hij zich inzet voor de verduurzaming van de hele sector. Hij heeft zich bijvoorbeeld sterk gemaakt voor innovaties op het gebied van waterzuivering en energiebesparing. Hij draagt deze inzet uit binnen vele organisaties, waaronder de KAVB en GreenPort Noord-Holland Noord. De activiteiten van Kreuk voor scholieren zijn ook een belangrijke factor in de toekenning van deze prijs.”

De Martien Zandwijk Prijs

De prijs is vernoemd naar de oprichter en eerste voorzitter van het Milieuplatform Bloembollen, de in 2013 overleden Martien Zandwijk. Martien was een groot voorvechter van duurzaamheid en van het bloembollenvak.

De prijs is uitgereikt door Elly Zandwijk, de weduwe van Martien. De prijs bestaat uit een sculptuur van glaskunstenaar Linda van Huffelen. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door lelieteler Hans van der Heijden uit Vledder. De Martien Zandwijk Prijs is ingesteld door de KAVB.