1 februari 2018 Meer nieuws

Tulpenkoningin en -prinses gekroond tijdens Bloembollen Vakdagen Flevoland

Lotte Oppenhuizen (18) uit Creil en Heleen Bruintjes (19) uit Espel zijn tijdens de opening van de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil gekroond tot Tulpenkoningin en -prinses. Zij zetten zich  in 2018 in als ambassadeurs van de tulpenteelt en het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder.

Sam van Egmond, directeur bemiddelen van Hobaho, hing Tulpenkoningin Lotte de sjerp om. ’Fantastisch dat deze jongedames ons op deze manier vertegenwoordigen gedurende het tulpenseizoen in de Noordoostpolder’.

Autocross en voetballen

Tulpenkoningin Lotte is geboren en getogen in Creil. “Thuis hebben wij een agrarisch bedrijf en hier help ik wel eens mee. Ik ben nu tweedejaars student podotherapie aan het Saxion in Enschede. Elke vrijdag en zaterdag ben ik op het voetbalveld te vinden en deze zomer doe ik voor het eerst mee doen aan de autocross. Ook vind ik het leuk om in de weekenden met mijn vriendinnen op stap te gaan.”

Schapen drijven en atletiek

Tulpenprinses Heleen woont in Espel. “Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Naast mijn studie werk ik en hou ik mij bezig met schapen drijven, ben ik af en toe op de atletiekbaan in Emmeloord te vinden en probeer ik in het weekend de feestjes niet te missen.”