31 januari 2022 Meer nieuws

Tulpenkeuring: foutloos schrijven

Piet Duineveld, Arjan Smit en Suus van Lierop kwamen het dichtst bij de jury na de tweede keuring van het seizoen in Breezand. Ze schreven de tulpennamen foutloos.

De potten met de te keuren tulpen krijgen allemaal een naamkaartje. Deze helpen de keurders om de juiste tulpennaam bij de te keuren potten te plaatsen. Voor de keuring van afgelopen weekeinde in Breezand was een aantal namen met opzet fout geschreven. De namen staan overigens in het Tulpenkeur-soortennamenboek en op het krijtbord, de laatste twee zijn leidend in de spelling. De soorten Antarctica, Marie Jo en Spryng Break zorgden bij verschillende keurders voor de eerste strafpunten.

Taarten

In de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse was het Piet Duineveld die van de taart mocht genieten met maar 11,5 strafpunten. Ruud van der Meer, Aad van Zanten en Cor de Waard deelden de tweede plaats met 12 strafpunten. In de Agratechniek Senioren ging de taart naar Arjan Smit die maar 11,5 strafpunten had. Dick de Waard greep net naast de taart door zijn schrijffouten, hij won worst met 12,5 strafpunten. In huize van Lierop genieten ze voor de tweede week op rij van de taart. Deze week keurde Suus van Lierop (13 strafpunten) het beste in de Van Dooren Transport Junioren groep. Saskia Klaver vervulde de tweede plaats (14). Het beste trio-team van deze week was Parudi (bestaande uit: Cor, Ruud en Dick de Waard) met 38,5 strafpunten. Ze hielden de winnaars van vorig weekend, team Klaver, achter zich met 40 strafpunten.

Derde keuring

Aankomend weekend staat de derde keuring op het programma in Museum Oud Anna Paulowna te Breezand. Vrijdag 4 februari wordt van 18:30 tot 21:00 uur gekeurd, zaterdag 5 februari van 10:00 tot 15:00 uur.

Foto: Deelnemer Richy Kesteloo keurt de tulpen.