Wervershoof

Keuringsdata
Vrijdag 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari en 14 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

Locatie
Cultureel centrum De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof.

Onverwachte wending in eindklassement

Na een zeer spannende laatste tulpenkeuring is Mark Ruiter de winnaar geworden van de zilveren tulp. Hij werd tijdens deze laatste keuring eerste met een topscore van slechts negen strafpunten. Daarmee pakte hij uiteindelijk toch nog de eindoverwinning in de A-groep en bleef hij Adam Pyta en Hans Mes voor.

In de B-groep hebben de gebroeders Kreuk elkaar afgewisseld en is John Burgman ook op het ereschavot gekomen.

De score van Thomas Koomen was goed voor de eindoverwinning in de C-groep en zijn vrienden Bart Ruiter en Bram Verweij kwamen respectievelijk op de tweede en derde plek.

Bij de junioren leek het een familietwist te worden bij de Mesjes maar uiteindelijk is Rosanne Haakman ze toch voorbijgestoven en de winnaar geworden.

Op de foto van links naar rechts; Mark Ruiter, Rosanne Haakman, Thomas Koomen, Niels Kreuk.

Uitslag vijfde tulpenkeuring

A-groep
1. Mark Ruiter 9 strafpunten
2. Adam Pyta  10,5 strafpunten
3. Piet Hein Veerman en Paul Bakker 12,5 strafpunten

B-groep
1. John Burgman 13 strafpunten
2. Niels Kreuk 15 strafpunten
3. Dennis Ruiter en Roel Kaagman 16 strafpunten

C-groep
1. Bram Verweij 21,5 strafpunten
2. Bart Ruiter en Thomas Koomen 23 strafpunten        

Junioren
1. Rosanne Haakman 12,5 strafpunten
2. Lars Mes 13,5 strafpunten
3. Jasper Burgman en Emma Vroling 15 strafpunten.          

Eindklassement

(= het totaal aantal strafpunten van de drie beste keuringen)

A-groep
1. Mark Ruiter 33 strafpunten
2. Adam Pyta 34,5 strafpunten
3. Hans Mes  36 strafpunten

B-groep
1. Niels Kreuk  45,5 strafpunten
2. John Burgman 46 strafpunten
3. Gertjan Kreuk 47,5 strafpunten

C-groep
1. Thomas Koomen 70 strafpunten
2. Bart Ruiter 73,5 strafpunten
3. Bram Verweij 76 strafpunten

Junioren
1. Rosanne Haakman 42,5 strafpunten
2. Lars Mes  43 strafpunten
3. Sjors Mes 44,5 strafpunten

Overige prijzen

Familie Wouts met Guus als aanvoerder kreeg dit jaar de aanmoedigingsprijs. Deze prijs, die beschikbaar wordt gesteld door de Schoof, kan voor Guus en familie net het duwtje zijn om volgend jaar nog betere scores te behalen.

Jan Boon was de beste bij de soortenkennis. Van de 80 tulpensoorten kon hij er 69 juist  benoemen.

Mark Ruiter en Niels Kreuk volgden met 66 en 55 juiste soorten.

De potjes van de huisbroei werden afgelopen vrijdag ook ingeleverd. De kwaliteit hiervan was zeer goed. Gerda Ruiter leverde, na deskundig oordeel van de jury, de beste huisbroei in. Tweede werd Marco Haakman en derde Bart Ruiter. Zij gingen alle drie met een mooie prijs naar huis.

Vijf mooie avonden

We kijken weer terug op een succesvol seizoen tulpenkeuren in Wervershoof. We willen alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en de Schoof bedanken voor hun bijdrage hieraan. Een gemiddelde opkomst van ruim 80 deelnemers en een gezellige sfeer rondom de wedstrijd leverden ons vijf mooie avonden op.  

Tot slot wensen wij alle deelnemers die op vrijdag  27 maart meedoen aan het NK tulpenkeuren in het Keukenhof te Lisse, heel veel succes toe!

 

Strijd om Zilveren Tulp ongekend spannend

Afgelopen vrijdag was alweer de vierde en tevens een na laatste keuring van het seizoen. Volgende week zal bepaald worden wie dit jaar de beste keurders zijn in de vier verschillende categorieën. Dit wordt erg spannend, want in de meeste categorieën ligt alles nog open. Veel keurders maken bij een goede score tijdens de laatste keuring kans op de eindoverwinning.

Afgelopen vrijdag won Hans Mes in de A-groep met 10,5 strafpunten. Hij behoort, samen met Adam Pyta, tot de grote favorieten voor het winnen van de Zilveren Tulp. Maar de concurrentie is groot, dus ook hiervoor geldt dat het nog geen uitgemaakte zaak is.

In de B-groep won Martijn Droog met een A-groep waardige score van 13 strafpunten.

Thomas Koomen was in de C-groep wederom de beste. Hij is wel al bijna zeker van de eindoverwinning in zijn klasse.  

Bij de junioren is de concurrentie dit jaar ongekend hoog. Sjors Mes won met een super score van 13,5 strafpunten de vierde keuring. Diverse Messen (Sjors, Lars en Fleur) staan op pole position om de eindoverwinning binnen te halen. Het zal spannend worden volgende week!

Naast het tulpenkeuren, konden deelnemers afgelopen vrijdag ook voor de tweede maal meedoen aan de soortenkennis. Hiervoor was veel belangstelling. De deelnemers moesten aan veertig potten met tulpen de juiste namen toekennen. Komende vrijdag, tijdens de laatste keuring van dit seizoen, worden de winnaars hiervan bekendgemaakt.

Uitslagen

A-groep
1. Hans Mes 10,5 strafpunten
2. Adam Pyta en Ronald Mes 11,5 strafpunten.

B-groep
1. Martijn Droog 13 strafpunten
2. Niels Kreuk 15 strafpunten
3. Dennis Ruiter en Gertjan Kreuk 15,5 strafpunten.

C-groep
1. Thomas Koomen 24,5 strafpunten
2. Bart Ruiter 26 strafpunten
3. Bram Verweij 26,5 strafpunten.

Junioren
1. Sjors Mes 13,5 strafpunten
2. Lars Mes 14 strafpunten
3. Brent Hoff 14,5 strafpunten.

Kijk voor alle scores en tussenstanden op www.tulpenbeoordeling.nl.

Potjes met huisbroei

Aanstaande vrijdag 14 februari kunnen de potjes met huisbroei naar de Schoof worden gebracht. Dit kan tussen 19.00 en 20.30 uur. Een deskundige jury zal deze huisbroei beoordelen. De huisbroei moet bestaan uit minimaal zes bloemen, die zo gelijk mogelijk zijn en in volle bloei staan. De beste potten zullen worden beloond met mooie prijzen.

De slotavond van het tulpenkeuren belooft dus een spannende, maar bovenal een gezellige avond te worden. Kom aanstaande vrijdag daarom met z’n allen naar de Schoof!

Derde keuring prooi voor Ruiter

Afgelopen vrijdag was alweer de derde tulpenkeuring in Wervershoof. Voor de ruim 80 deelnemers waren wederom tien potten met tulpen neergezet. Helaas lukte het ook dit keer niet om een score onder de 10 punten neer te zetten. Mark Ruiter kwam wel dicht in de buurt; met 11 strafpunten eiste deze zevenvoudig kampioen de winst op in de A-groep.

Doordat er tot nu toe steeds een andere winnaar in de A-groep is geweest, kan er nog geen duidelijke favoriet voor de eindoverwinning worden aangewezen.

Bij het grote deelnemersveld van de junioren werden supergoede scores neergezet. Het niveau is dit seizoen ontzettend hoog. Rosanne Haakman was dit keer de beste met slechts 14,5 strafpunten. De winnaar in de B-groep was Gertjan Kreuk en in de C-groep ging Robér Spigt er met de overwinning vandoor.  

Uitslagen

A-groep
1. Mark Ruiter 11 strafpunten
2. Hans Mes 12,5 strafpunten
3. Bert Kuin 14 strafpunten

B-groep
1. Gertjan Kreuk 15 strafpunten
2. John Burgman 17 strafpunten
3. Martijn Droog en Roel Kaagman 18 strafpunten

C-groep
1. Robér Spigt 19,5 strafpunten
2. Vincent Sneeboer en Marcin Domogota 24,5 strafpunten.

Vierde keuring

Komende vrijdag 7 februari is de vierde tulpenbeoordelingswedstrijd. Tevens kunt u meedoen aan de tweede soortenkennis van dit seizoen. U bent vanaf 19.00 uur weer van harte welkom in de Schoof te Wervershoof.

Bakker wint in recordtempo tweede keuring

Met een grote opkomst tijdens de tweede tulpenkeuring in Wervershoof was er weer sprake van een geslaagde avond. Ruim negentig deelnemers mochten zich buigen over tien potten met tulpen. Er stonden onder andere ‘Crossfire’, ‘Columbus’, ‘Icoon’ en ‘Mellflower’.

De potten waren mooi geprepareerd bij de Proeftuin in Zwaagdijk. Ze zorgden ervoor dat de keurders hun hoofd konden breken over de poot, het blad, de bloem en de stand van het geheel.

Paul Bakker had deze keuring niet zoveel tijd, maar in recordtempo wist hij toch de beste score neer te zetten. Met 11 strafpunten ging Paul ervandoor met de slagroomtaart. In de B-groep pakte Henny Stroet met 16,5 strafpunten de winst. In de C-groep en bij de junioren wonnen net als vorige week Thomas Koomen en Sjors Mes.

Ook de soortenkennis stond deze avond op het programma. Er stonden 40 soorten tulpen waarvan de namen geraden moesten worden. Gemiddeld raadden de deelnemers 17 van de 40 tulpennamen goed. De exacte uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekendgemaakt.

Uitslagen

A-groep
1. Paul Bakker 11 strafpunten
2. Mattie Obdam 11,5 strafpunten
3. Adam Pyta 12,5 strafpunten

B-groep
1. Henny Stroet 16,5 strafpunten
2. Roel Kaagman 18 strafpunten

3. Martin Stoet 18,5 strafpunten

C-groep
1. Thomas Koomen 24 strafpunten
2. Bart Ruiter 24,5 strafpunten
3. Deborah Bakker 25,5 strafpunten

Junioren
1. Sjors Mes 17 strafpunten
2. Lars Mes 17,5 strafpunten
3. Rosanne Haakman 18 strafpunten.

Derde keuring

Aanstaande vrijdag 31 januari is de volgende keuring. U kunt daarbij nog steeds kans maken op de eindoverwinning, ook als u de eerste twee keuringen gemist heeft. De beste drie keuringen tellen namelijk mee voor het eindklassement.

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

Het tulpenseizoen is weer volop begonnen. Vrijdag 17 januari was in Wervershoof de kick off van het tulpenbeoordelingsseizoen. In de Schoof stonden tien potten met tulpen gereed die beoordeeld mochten worden.

‘s Middags waren deze al door de jury gekeurd, waarna het in de avond de beurt was aan de deelnemers om de potten te keuren. Het doel is om de jury zo dicht mogelijk te benaderen en dus zo min mogelijk strafpunten te behalen. De eerste keuring deden hier 75 deelnemers een poging toe.

Ronald Mes en Bert Kuin uit de A-groep waren de beste keurders.  Zij haalden met 12,5 strafpunten de taart binnen. Ronald, de Zilveren Tulp-winnaar van 2019, liet zich hiermee gelijk weer aan de concurrentie zien.

Bij de B-groep ging Niels Kreuk er met de winst vandoor en Thomas Koomen behaalde in de C-groep de overwinning. Bij de jeugd was een mooie grote opkomst. Sjors Mes was de beste met slechts 14 strafpunten.

Alle winnaars kregen een slagroomtaart en de nummers 2 een Amaryllis.

Uitslagen

A-groep
1. Ronald Mes en Bert Kuin 12,5 strafpunten
3. Hans Mes 13 strafpunten

B-groep
1. Niels Kreuk 15,5 strafpunten
2. Robert Koeman en Gertjan Kreuk 17 strafpunten

C-groep
1. Thomas Koomen 23 strafpunten
2. Guus Wouts 24,5 strafpunten
3. G Diepen 26 strafpunten.

Junioren
1. Sjors Mes 14 strafpunten
2. Nico Kreuk en Fleur Mes 15 strafpunten

Kijk voor meer informatie op www.tulpenbeoordeling.nl.

Tweede beoordeling

Komende vrijdag 24 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats met daarbij ook de soortenkennis. We hopen dat we dan nieuwe deelnemers mogen verwelkomen die willen ervaren hoe leuk het is om tulpen te keuren. We hebben hier speciaal de C-groep voor. Voor slechts 1 euro doe je mee en er zijn altijd mensen die je willen helpen.  En natuurlijk maak je ook kans op een heerlijke slagroomtaart of een mooie Amaryllis in pot.