Wervershoof

Keuringsdata
Vrijdag 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari en 21 februari van 19.00 tot 21.00 uur.

Locatie
Cultureel centrum De Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof.

Bakker wint in recordtempo tweede keuring

Met een grote opkomst tijdens de tweede tulpenkeuring in Wervershoof was er weer sprake van een geslaagde avond. Ruim negentig deelnemers mochten zich buigen over tien potten met tulpen. Er stonden onder andere ‘Crossfire’, ‘Columbus’, ‘Icoon’ en ‘Mellflower’.

De potten waren mooi geprepareerd bij de Proeftuin in Zwaagdijk. Ze zorgden ervoor dat de keurders hun hoofd konden breken over de poot, het blad, de bloem en de stand van het geheel.

Paul Bakker had deze keuring niet zoveel tijd, maar in recordtempo wist hij toch de beste score neer te zetten. Met 11 strafpunten ging Paul ervandoor met de slagroomtaart. In de B-groep pakte Henny Stroet met 16,5 strafpunten de winst. In de C-groep en bij de junioren wonnen net als vorige week Thomas Koomen en Sjors Mes.

Ook de soortenkennis stond deze avond op het programma. Er stonden 40 soorten tulpen waarvan de namen geraden moesten worden. Gemiddeld raadden de deelnemers 17 van de 40 tulpennamen goed. De exacte uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekendgemaakt.

Uitslagen

A-groep
1. Paul Bakker 11 strafpunten
2. Mattie Obdam 11,5 strafpunten
3. Adam Pyta 12,5 strafpunten

B-groep
1. Henny Stroet 16,5 strafpunten
2. Roel Kaagman 18 strafpunten

3. Martin Stoet 18,5 strafpunten

C-groep
1. Thomas Koomen 24 strafpunten
2. Bart Ruiter 24,5 strafpunten
3. Deborah Bakker 25,5 strafpunten

Junioren
1. Sjors Mes 17 strafpunten
2. Lars Mes 17,5 strafpunten
3. Rosanne Haakman 18 strafpunten.

Derde keuring

Aanstaande vrijdag 31 januari is de volgende keuring. U kunt daarbij nog steeds kans maken op de eindoverwinning, ook als u de eerste twee keuringen gemist heeft. De beste drie keuringen tellen namelijk mee voor het eindklassement.

Tulpenkeuren Wervershoof weer van start

Het tulpenseizoen is weer volop begonnen. Vrijdag 17 januari was in Wervershoof de kick off van het tulpenbeoordelingsseizoen. In de Schoof stonden tien potten met tulpen gereed die beoordeeld mochten worden.

‘s Middags waren deze al door de jury gekeurd, waarna het in de avond de beurt was aan de deelnemers om de potten te keuren. Het doel is om de jury zo dicht mogelijk te benaderen en dus zo min mogelijk strafpunten te behalen. De eerste keuring deden hier 75 deelnemers een poging toe.

Ronald Mes en Bert Kuin uit de A-groep waren de beste keurders.  Zij haalden met 12,5 strafpunten de taart binnen. Ronald, de Zilveren Tulp-winnaar van 2019, liet zich hiermee gelijk weer aan de concurrentie zien.

Bij de B-groep ging Niels Kreuk er met de winst vandoor en Thomas Koomen behaalde in de C-groep de overwinning. Bij de jeugd was een mooie grote opkomst. Sjors Mes was de beste met slechts 14 strafpunten.

Alle winnaars kregen een slagroomtaart en de nummers 2 een Amaryllis.

Uitslagen

A-groep
1. Ronald Mes en Bert Kuin 12,5 strafpunten
3. Hans Mes 13 strafpunten

B-groep
1. Niels Kreuk 15,5 strafpunten
2. Robert Koeman en Gertjan Kreuk 17 strafpunten

C-groep
1. Thomas Koomen 23 strafpunten
2. Guus Wouts 24,5 strafpunten
3. G Diepen 26 strafpunten.

Junioren
1. Sjors Mes 14 strafpunten
2. Nico Kreuk en Fleur Mes 15 strafpunten

Kijk voor meer informatie op www.tulpenbeoordeling.nl.

Tweede beoordeling

Komende vrijdag 24 januari vindt de tweede beoordelingswedstrijd plaats met daarbij ook de soortenkennis. We hopen dat we dan nieuwe deelnemers mogen verwelkomen die willen ervaren hoe leuk het is om tulpen te keuren. We hebben hier speciaal de C-groep voor. Voor slechts 1 euro doe je mee en er zijn altijd mensen die je willen helpen.  En natuurlijk maak je ook kans op een heerlijke slagroomtaart of een mooie Amaryllis in pot.