8 januari 2019 Meer nieuws

Tulpenkeuren in Wervershoof en Breezand

Het tulpenkeuren start op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari in Breezand en op 18 januari Wervershoof. Er volgen dan respectievelijk zes en vijf weekeinde waarin de lokale wedstrijden beoordelen plaatsvinden. 

In Museum Oud Anna Paulowna in Breezand wordt vrijdag 11 januari het spits afgebeten. Vrijdag en zaterdag is de eerste tulpenkeuring van het nieuwe seizoen. Zes weekeinden achter elkaar worden tien potten met tulpen beoordeeld op de poot, blad, bloem en algemene stand. Als tulpenkeurder wil je zo dicht mogelijk bij het oordeel van de jury – bestaande uit Jeffrey van Woesik, Ted Berbée, Frans van Lierop en Wil Slijkerman – komen.

Leek

In Wervershoof is de eerste op vrijdag 18 januari in de Schoof. Het is de eerste van vijf keuringen, die met uitzondering van 1 februari iedere vrijdagvond vanaf 19.00 uur worden gehouden. Het doel is om de beoordeling van de jury zo goed mogelijk te benaderen. De jury keurt de potten dezelfde middag. Iedereen is welkom; van jong tot oud en van vakgenoot tot leek. Deelnemers worden net als voorgaande jaren ingedeeld in de A, B en C groep. De startende keurders komen in de C-groep, zodat ook zij kans maken op een prijs. De winnaars mogen op vrijdag 29 maart strijden om het Nederlands kampioenschap in de Keukenhof in Lisse.

Ereklasse   

In Breezand wordt gestreden in drie categorieën: de Van Dooren Transport Juniorengroep (keurders onder 18 jaar), de Agratechniek Senioren (boven 18 jaar) en de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse (beste 25 senioren die zich het vorige seizoen hebben gekwalificeerd). Ook de triocompetitieontbreken niet bij de Tulpenkeuring. De Rabobank is vanaf aankomend seizoen sponsor van de triocompetitie. De Tulpenkeuring staat onder leiding van het Tulpenkeurbestuur. Nick van der Wereld verlaat na dit seizoen het bestuur. Kim Duineveld draait dit jaar voor het eerst mee en zal de taken die Nick als secretaris vervulde overnemen. Jari Conijn als penningmeester, Max van der Vlught als vice-voorzitter, Mark Teeuwen als voorzitter en Ruby Kesteloo als verantwoordelijke voor social media en communicatie  maken het bestuur compleet.

Uitreiking

Het Museum Oud Anna Paulowna, gevestigd aan Zandvaart 5, is voor het keuren geopend op vrijdagen van 16:00 tot 21:00 uur. Zaterdags kunnen keurders terecht van 9:00 tot 15:30 uur. Het seizoen wordt op vrijdagavond 8 maart afgesloten met de prijsuitreiking op de feestavond. Meer informatie over de tulpenkeuring op de website. Sociaal cultureel centrum De Schoof is te vinden aan het Kerkelaantje 1 in Venhuizen. Voor meer informatie, surf naar de site