17 april 2018 Meer nieuws

Tulpenfestival in Noordoostpolder

In de Gemeente Noordoostpolder is van 21 april tot en met 6 mei het Profytodsd Tulpenfestival. Vorig jaar bezochten 80.000 bezoekers het evenement.

In de twee weken die het festival duurt, zijn er allerlei activiteiten. Zo zijn er onder meer een auto-, een fiets- en wandelroutes langs de tulpenvelden uitgezet.

Vijfhonderd soorten tulpen

Aan het Creilerpad 14 in Creil is het Tulpenbelevingsveld te vinden. Bezoekers kunnen hier genieten van de vijfhonderd soorten tulpen in de tulpenshowtuin, foto’s maken bij de selfievelden en uitrusten op het terras van het ‘pop-up grand-tulip-café’.

Zelf een tulpenschilderij maken

Op 26 april is Riek van de Bor van Galerie De Voorst van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig op het Tulpenbelevingsveld. Bezoekers kunnen zelf een tulpenschilderij te maken. Zij kunnen hun eigen schildermaterialen meenemen of een schilderpakket aanschaffen en aan de slag gaan. Van de Bor is beschikbaar om tips te geven.

Het volledige programma is te vinden op de website.

In Greenity nr. 13, die 26 april verschijnt, staat een artikel met achtergrondinformatie over het Tulpenfestival in de Noordoostpolder.