2 maart 2021 Meer nieuws

Tulpen voor verzorgingshuizen

Maandag 1 maart heeft Tulpenkoningin Ester Bruinsma met een aantal vrijwilligers van het Profytodsd Tulpenfestival bakken met tulpenbollen geplaatst bij diverse verzorgingshuizen in de regio.

De tulpenroute in de Noordoostpolder rijden is een jaarlijks dagje uit voor bewoners van verzorgingshuizen. Aangezien dat dit jaar niet kan in verband met de coronamaatregelen, kreeg de organisatie van het Tulpenfestival een verzoek van verpleeghuis Talma Hof uit Emmeloord om de tulpen naar de bewoners te brengen. In samenwerking met diverse ondernemers is dit initiatief uitgevoerd.

Prachtige kleuren

Naast een aantal broeibakken die nog in bloei moeten komen, werden de bewoners ook verrast met verse bossen tulpen. Een bewoonster van de Talma Hof reageerde: “Ontzettend leuk dat wij hier nu toch bloeiende tulpen gaan zien, want de Tulpenroute rijden lukt dit jaar niet. De verschillende kleuren zijn altijd zo prachtig”.

Programma Tulpenfestival nog onbekend

Het jaarlijkse Profytodsd Tulpenfestival zal plaatsvinden van 16 april tot en met 9 mei 2021. Via de website worden belangstellenden op de hoogte gehouden van actuele informatie en activiteiten. Momenteel onderzoekt de organisatie verschillende mogelijkheden om in het voorjaar op een verantwoorde manier van de tulpenpracht in de Noordoostpolder te genieten. Wel zijn de fotovelden op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 al ingeplant.