23 februari 2021 Meer nieuws

Tulpen voor politie en brandweercorpsen

Afdelingen van LTO Noord en KAVB hebben ruim 10.000 tulpen uitgedeeld aan politie en brandweercorpsen in West-Friesland en de Noordkop. Deze uitdeelactie was tevens het startsein voor de winactie #voorjaarinjebol!

Wegens de hoge werkdruk en de rellen door de avondklok vonden de organisaties dat politie en brandweer een bosje tulpen uit eigen regio verdienden. Deze bossen werden maandag 22 februari uitgedeeld om de hulpdiensten een hart onder de riem te steken.

Flinke bos 

“Iedereen was ontzettend blij”, zegt Martijn van den Berg van LTO Noord-KAVB afdeling Heerhugowaard, Langedijk, Schagen. Volgens hem zaten er expres vijftien stelen in een bos, zodat ze echt wat moois konden geven. “In onze regio hebben we de rode ‘Surrender’ uitgedeeld. Deze kwamen bij Wim Balder uit Sint Pancras vandaan en waren van zware kwaliteit.”

Lokale broeiers

Alle afdelingen hebben tulpen geregeld bij lokale broeiers en deze in hun regio uitgedeeld. Zo kregen politie en brandweer in de regio’s West-Friesland, Texel, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Den Helder en Hollands Kroon tulpen.

Deel foto’s met #Voorjaarinjebol!

Het uitdeelmoment was tevens het startsein voor de winactie ‘voorjaar in je bol’. Mensen wordt gevraagd een foto van te maken van hun eigen bolbloemencreatie in de vensterbank en deze te posten op sociale media met de hashtag #voorjaarinjebol! Deelnemers maken kans op een toegangskaart voor Keukenhof en op een voorjaarsbloeierspakket of een zelfplukboeket. De prijzen verschillen per regio. Voor kinderen is een ‘bollenbingo’ waarmee ook verschillende prijzen te winnen zijn.

Fotobijschrift: Piet Warmerdam gaf namens de deelnemers van de uitdeelactie bossen tulpen aan de politie in Den Helder.