2 maart 2020 Meer nieuws

Tulpen voor hulpverleners in Shanghai

De organisatie van het tulpenfestival in het Chinese Jing’an District heeft besloten de bloemen cadeau te doen aan hulpverleners in Shanghai. Het festival is afgelast vanwege het coronavirus.

Normaal gesproken komen in deze tijd van het jaar zo’n zes miljoen bezoekers naar het tulpenfestival dat plaatsvindt in het Jing’an District, om te genieten van in totaal 1,68 miljoen tulpen. Nu het park gesloten is vanwege het coronavirus, hebben de organisatoren van het festival besloten de tulpen-op-pot uit te delen. Zo’n 300.000 tulpen van meer dan negentig soorten worden uitgedeeld aan vrijwilligers, medisch personeel, politieambtenaren, vrijwilligers en journalisten in Shanghai.

Uitgedeeld in ziekenhuizen

Ook is een van de pleinen bij het Shanghai Railway Station versierd met tulpen in allerlei kleuren, om de mensen die weer aan het werk gaan een hart onder de riem te steken. Het veiligheidspersoneel dat werkt op het station ontving eveneens tulpen. Verder worden de bloemen uitgedeeld in ziekenhuizen en wijkcentra. De bollen voor deze tulpen werden geleverd door het Nederlandse exportbedrijf Royal van Zanten.